El Cabanyal es "transforma" en un escenari per a celebrar el quart aniversari del Teatre El Musical

Guardar

Teatre El Musical
Teatre El Musical

El barri del Cabanyal de València s'ha "transformat en un escenari" aquest dissabte per a celebrar el quatre aniversari del Teatre El Musical amb una jornada de portes obertes i teatre als carrers.

Al llarg del matí, el teatre de carrer ha vingut de mans de la companyia castellonenca Visitants. La 'performance' ha comptat amb el col·laborador habitual de les activitats paral·leles del centre Vicente Arlandis i de l'artista, docent i coordinador dels tallers d'especialització Diàleg Obert, Mario Montoya, que formen part del vessant formatiu del teatre, ha explicat el mateix en un comunicat.

Per part seua, Jesús Ge ha aportat la poesia viva i Martí Guillem l'experimentació sonora. A més, membres del grup del barri Flamenkicidio han inclòs la música en viu en el programa.

El teatre de sala ha arribat a la vesprada de mans del Col·lectiu Himen. Una programació en la qual ha col·laborat el Festival Cabanyal Íntim i que ha donat visibilitat a "tota mena de cultura", amb "arrels als carrers on s'assentisca el centre cultural però també com a disciplines i temes d'actualitat, com per exemple el feminisme o la investigació de nous camins a l'expressió artística".

Confirmant el caràcter contemporani i heterogeni del Teatre El Musical, la jornada ha inclòs una vetlada "purament festiva" de mans del DJ suís Kalabresse, Nonai Sound DJ i Bemoll Inquieta. Prop de 15 hores de cultura ininterrompuda, que s'ha colat des dels carrers del barri als corredors del teatre, la seua cafeteria, l'hall o el mateix escenari.

"UN TEATRE DEL PÚBLIC"

El novembre de 2015, el Teatre El Musical va reobrir les seues portes una vegada que l'Ajuntament de València va recuperar la seua gestió, convertint-lo en un centre cultural municipal dedicat a les expressions artístiques i escèniques contemporànies. Un espai on té cabuda "tota mena de disciplina" i "la senya d'identitat de la qual és la qualitat, gràcies al nivell dels artistes valencians, nacionals i internacionals" que visiten el seu escenari.

La regidora d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, Maite Ibáñez, ha assegurat que des del consistori "han treballat molt a tindre una gestió transparent, seguint el Manual de Bones Pràctiques en la Cultura Valenciana per a incloure als professionals del sector en la coordinació i programació artística de les sales".

Així, ha defensat que el Teatre El Musical és un "bon exemple" perquè ha aconseguit "connectar amb la realitat del barri i de la ciutat, fer accessible la cultura d'alta qualitat i amb tota mena d'expressió". "A més, permet que la gent que vol veure bones propostes escèniques no es quede només en el centre, també pot trobar-les en un barri amb tanta personalitat com El Cabanyal", ha afegit.

Actualment, el Teatre El Musical ultima la convocatòria del concurs públic per a triar el coordinador o coordinadora artística per als pròxims quatre anys, una vegada s'esgote al desembre el contracte d'Olga Álvarez, ara de baixa maternal.

Per a aquesta nova etapa, Ibáñez confia a continuar treballant i consolidant la identitat del teatre com a "escenari de la contemporaneïtat i l'excel·lència a València": "Volem que el Teatre El Musical siga un referent dins de la ciutat. Però també fora, quan es parle d'allò més interessant i actual del panorama escènic. Un propòsit que passa per a integrar als professionals de la cultura i als amants de les arts escèniques en un projecte que posa en el centre a l'espectador, un teatre públic i per al públic".

Destacats