25n
25N
25N

La peatonalització blana de l'entorn de la Llotja continua complint anys

L’entorn de la Llotja segueix a l’espera que es pose en marxa el projecte de regeneració urbana de la zona

La peatonalització blana de l'entorn de la Llotja continua complint anys
04/02/2020 -

Quatre anys de la peatonalització de l’entorn de la Llotja i el Mercat Central. Aquesta actuació blana, a base de pintura i mobiliari urbà, que el 3 de febrer va celebrar el seu quart aniversari, va ser debatuda per veïns, comerciants del centre històric i del Mercat Central, EMT i representants de la distribució comercial i l’hostaleria, amb l’objectiu de comptar amb el major suport ciutadà possible.

Per aquest espai passaven més de 6.000 vehicles diaris. Així, amb aquesta actuació es va aconseguir pacificar una part del centre històric de la ciutat, fent valdre els monuments rellevants de la zona, com la Llotja, l’església de Sant Joan del Mercat o el Mercat Central, permetent a valencians i turistes gaudir més de l’entorn, però garantint l’accés a veïns i comerciants.

Ara, aquest entorn està pendent de deixar arrere la peatonalització blana per a donar pas a una remodelació de l’entorn que, sens dubte, reactivarà més aquesta zona del centre de València. ‘Confluència’ va ser el nom del projecte guanyador del concurs d’idees que es va dur a terme, pel govern municipal valencià, per a la regeneració urbana de l’entorn de la plaça de Bruges, el Mercat Central i la Llotja de València.

Un projecte que va captivar per la integració dels espais verds sense desvirtuar l’essència cultural i històrica de l’espai. D’aquesta manera, contempla estratègies per a reduir l’efecte ‘illa de calor’ amb elements sostenibles i treballant el cicle de l’aigua. Per descomptat, tampoc s’oblida de l’accessibilitat i de la recuperació d’elements característics com l’escala de l’antiga plaça d’accés a Sant Joan del Mercat, o ‘les covetes’, ara tancades i abandonades, per a convertir-les en espais d’interpretació.

Així mateix, ‘Confluència’ convertirà la plaça de Bruges en un extraordinari espai verd, en el qual s’incorporarà un palmerar a la porta de Sant Joan del Mercat. En definitiva, una proposta innovadora, que respecta i recupera la tradició i la història valenciana, i que està pendent de continuar els seus tràmits per a convertir-se en una realitat.

Protecció de la Llotja

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, ha confirmat la instal·lació d’una tanca perimetral en la Llotja, durant la celebració de les Falles 2020. L’objectiu no és un altre que protegir aquest monument de botellons, orines o fem.

Després que l’any passat s’optara per protegir amb aquesta mateixa mesura les escales de l’immoble, des de l’Ajuntament aposten per estendre’l a tot el perímetre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 2 =