25n
25N
25N

Com es podran visitar les residències de majors a València

Tots els detalls sobre quan i com es poden visitar les residències d’ancians a la Comunitat Valenciana

Com es podran visitar les residències de majors a València
01/06/2020 -

A partir de la fase 2, ja es poden visitar les residències de majors a València. No obstant això, serà imprescindible seguir una sèrie de mesures que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha dictat per a continuar garantint la màxima seguretat de les persones majors que, a més, representen un dels col·lectius més vulnerables a l’efecte de la Covid-19. D’aquesta manera, a través d’una resolució, no sols s’ha especificat com preparar-se davant un futur rebrot del virus, sinó també com es permetran les visites a les residències.

En primer lloc, serà obligatori demanar cita prèvia per a les visites a les residències de majors a la Comunitat Valenciana. Així mateix, tan sols es permetran fins a dos familiars per resident, que hauran d’entrar de manera individual, excepte si aquestes dues persones són convivents. Per descomptat, l’ús de la mascareta serà obligatòria durant tota la visita, i a l’entrada es prendrà la temperatura als visitants i se’ls proporcionarà gel hidroalcohòlic.

En sol·licitar cita prèvia, la persona haurà d’emplenar un qüestionari previ amb preguntes relacionades sobre els símptomes de la Covid-19 i, a més, serà el centre qui determine el dia i l’hora de la visita, així com la duració de la mateixa i la sala on tindrà lloc que, prèviament, haurà sigut desinfectada. En cas de sospita de coronavirus, el centre tindrà potestat per a suspendre les visites.

Per a evitar aglomeracions, els centres regularan la quantitat de visites al dia, en funció de l’aforament de cada centre. D’aquesta manera, es permetrà un 25% de visites a les residències amb una capacitat de 50 places; un 20% en centres d’entre 50 i 100 places; i un 10% de visites en centres de més de 100 places en relació amb el nombre de places ocupades.

Finalment, per a preparar-se davant un futur rebrot de la Covid-19, les residències hauran d’enviar, abans del 31 de juliol, un pla de contingència amb especificacions relacionades amb la reserva d’equips de protecció, un protocol de neteja i desinfecció, el personal treballador disponible o una zona per a aïllar a un 10% de les persones residents en habitacions amb bany propi, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 10 =