25n
25N
25N

CSIF demana mampares separadores en els vehicles de Policia Local de València i més test

CSIF demana mampares separadores en els vehicles de Policia Local de València i més test
17/04/2020 -

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) reclama a l’Ajuntament de València que “millore la seguretat dels seus policies locals amb mesures com a més test de Covid-19 al principi i final del cicle, mampares separadores en els vehicles o una avaluació al risc d’exposició que els garantisca més protecció”.

El sindicat assenyala, en un comunicat, que “encara està esperant resposta a l’escrit presentat el 27 de març sol·licitant dades sobre els equips de protecció individual comandes, rebuts i destinats a la Policia Local”.

En aquell document, el sindicat sol·licitava detalls igualment de la quantitat de material rebut o donat per particulars o entitats públiques i privades.

CSIF afirma que “aquesta falta de resposta s’estén a la petició, en la reunió de la Taula Tècnica del 12 de març, de col·locació de mampares en els vehicles policials com a separador de protecció, ja que a penes existeixen en molt pocs vehicles”. “És necessari a l’hora de realitzar qualsevol trasllat garantir la seguretat del traslladat i la dels agents”, recalca el sindicat.

La central sindical recorda que, de la mateixa manera, està a l’espera que el consistori duga a terme una avaluació del risc d’exposició en què es troben els seus treballadors i que seguisca les directrius del Ministeri de Sanitat que, des del 8 d’abril, deixa aquesta competència en mans de l’empresa. Aqueixa avaluació, apunta, comporta una sèrie de mesures de protecció.

El sindicat reclama també a l’Ajuntament, i així ho trasllada al Comité de Seguretat i Salut Laboral, que “per seguretat i per prevenció es realitze el test del coronavirus a tota la plantilla de policia a l’entrada del primer dia de cicle de treball i a l’eixida del seté dia, quan passen a reserva”. “És fonamental per la seguretat dels agents i dels seus familiars”, afig.

CSIF considera “incomprensible” el canvi de protocol en la utilització del termòmetre digital, ja que ha passat de ser obligatori que els agents es prenguen la temperatura en entrar a treballar a deixar-ho solament “per al personal que es trobe en mal estat”. “Ja que tenim aqueixos termòmetres, utilitzem-los per la seguretat de tots”, recalca.

Finalment, la central sindical també trasllada al Comité de Seguretat i Salut Laboral que “dicten directrius i es coordine amb Sanitat perquè la Policia Local, excepte per a evitar un delicte flagrant, no accedisca a domicilis”. “Per seguretat, per prevenció i sobretot per falta de mitjans i de formació per a realitzar aqueix tipus d’actuacions en la situació en la qual ens trobem”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =