25n
25N
25N

Cs demana a Sánchez que retorne l'IVA a les CCAA i no li ho quede per a "intentar quadrar els comptes"

Cs demana a Sánchez que retorne l'IVA a les CCAA i no li ho quede per a "intentar quadrar els comptes"
30/01/2020 -

Ciutadans (Cs) ha presentat en Les Corts Valencianes una Proposició No de Llei relativa a l’impagament a les comunitats autònomes de la part que els correspon en la recaptació de l’IVA de l’últim mes de l’exercici 2017 i en la qual demana al president del Govern, Pedro Sánchez, que retorne l’impost i no li ho quede per a “intentar quadrar els comptes”.

El portaveu d’Economia del grup parlamentari de CsTony Woodward, reivindica amb aquesta proposta que els diners “pertany a les Comunitats Autònomes” i sosté que el Govern d’Espanya “està incorrent en una apropiació indeguda per a intentar quadrar uns comptes, anteposant les seues finalitats electoralistes al fet que els governs autonòmics puguen disposar dels seus diners legítimament per a la prestació de serveis essencials als ciutadans”.

“Hui dia el Govern segueix sense fer lliurament d’aquest import, utilitzant per a això arguments sense fonament”, ha criticat i ha afegit que en l’exercici 2019, el Govern “argumentava estar en funcions i no poder dur a terme aquests pagaments i, ara en l’exercici 2020 i amb un Govern plenament constituït, el motiu apuntat és que el termini i moment per a realitzar el pagament ha passat i ja no és possible dur-lo a terme”.

En aquest sentit, ha afirmat que la situació és “intolerable i genera, a més, unes evidents tensions de tresoreria en unes comunitats autònomes que legítimament comptaven ja amb aqueixos recursos en els seus comptes públics per a satisfer pagaments en Sanitat, Educació o Serveis Socials”.

La proposició registrada per Ciutadans demana al Consell que “sol·licite de manera formal i urgent el pagament de l’IVA” i que “es convoque el Consell de Política Fiscal i Financera, que porta més d’un any sense reunir-se”. Sobre aquest tema, el diputat de la formació liberal ha insistit a exigir un nou sistema de finançament autonòmic que corregisca les desigualtats entre territoris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + dos =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus