25n
25N
25N

Cs demana publicar els contractes menors de l'Ajuntament del primer trimestre en el portal de transparència

Cs demana publicar els contractes menors de l'Ajuntament del primer trimestre en el portal de transparència
06/05/2020 -

El regidor de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València Narcís Estellés ha demanat que es publiquen en el portal de Transparència els contractes menors referents al primer trimestre, i ha criticat que més d’un mes després que es tancara aquest període encara no hi ha “informació sobre els contractes menors”.

Mitjançant un comunicat, Estellés ha apuntat que “és comprensible que puga haver-hi algun desajustament per a finals del mes de març, però han tingut temps més que suficient per a solucionar-ho”.

L’edil ha assenyalat en què en el primer trimestre de l’any passat “es van adjudicar a dit contractes per valor de quasi tres milions i mig”. “Els ciutadans tenen dret a saber què ha ocorregut amb la contractació abans de la crisi de la Covid-19 i durant els primers dies de l’estat d’alarma”, ha agregat Estellés.

Igualment, ha recordat que la Llei de Transparència estatal i autonòmica “obliga a tindre actualitzats aqueixes dades cada trimestre en el Portal de Transparència de l’ajuntament i de totes les entitats que formen part del sector públic local”.

“Hem comprovat com només tres de les 17 entitats que formen part del sector públic local tenen actualitzat les dades en el portal de transparència municipal, alguna d’elles com la Fundació de la Policia Local manté en blanc les dades de transparència relatius a la informació jurídica, contractació i econòmica-pressupostària”, ha denunciat el regidor de Ciutadans.

Per a concloure, Estellés ha anunciat que presentarà preguntes en la pròxima comissió de Participació i Transparència sobre les raons d’aquest retard i sobre l’estat del tràmit per a l’aprovació definitiva del Reglament de Transparència de l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − tres =