25n
25N
25N

Cs pregunta a l'Ajuntament de València sobre el protocol de contaminació atmosfèrica després de la pluja d'arena

Cs pregunta a l'Ajuntament de València sobre el protocol de contaminació atmosfèrica després de la pluja d'arena
06/02/2021 -

El grup Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València ha anunciat que preguntarà a la comissió d’Ecologia Urbana pel protocol posat en marxa pel consistori arran de l’episodi de pluja d’arena que ha sorprés aquest dissabte a la ciutat.

“Volem que Grezzi explique, com a regidor de Qualitat de l’Aire, si s’ha activat el protocol anticontaminació”, ha dit el regidor Narcís Estellés, segons ha informat Cs en un comunicat.

Sobre aquest assumpte, Estellés ha alertat que aquest dissabte, segons la web municipal, hi ha hagut estacions de mesurament de qualitat atmosfèrica que “de manera sostinguda” han marcat nivells deficients o millorables de qualitat de l’aire.

En situacions com aquesta “cal activar el protocol que marca preavís o avís i que implica prendre mesures en la mobilitat i d’avís a la ciutadania”, ha explicat Estellés.

“El geoportal ha marcat la situació en les estacions de Molí del Sol, en l’Av. General Avilés, en la de la Universitat Politècnica, en l’avinguda dels Tarongers i en l’estació de la Pista de Silla, al carrer Filipines”, ha assegurat Estellés.

L’edil també ha indicat que la informació sobre aquest portal municipal “no donava dades concises sobre que paràmetres i quins nivells s’estaven comptabilitzant, per la qual cosa li demanem a l’Ajuntament que millore i precise la qualitat de la informació atmosfèrica que es dona en la web”.

Per a concloure, el regidor ha remarcat que “no es tracta només d’obrir noves estacions de mesurament, també han de ser transparents amb les dades i, hui dia, els últims registres bolcats en la web municipal són del 30 de novembre de l’any passat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 5 =