25n
25N
25N

Cs demana al Consell que no augmente les taxes universitàries en assignatures que no hagen pogut cursar-se aquest quadrimestre

Cs demana al Consell que no augmente les taxes universitàries en assignatures que no hagen pogut cursar-se aquest quadrimestre
08/05/2020 -

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en Les Corts ha plantejat una sèrie de mesures extraordinàries dirigides a l’àmbit universitari entre les quals destaca la petició al Consell de no augmentar les taxes universitàries per segona o posteriors matriculacions en assignatures que no hagen pogut cursar-se amb èxit enguany, donada la suspensió de classes pel coronavirus.

A través d’una Proposició No de Llei (PNL), el diputat Fernando Llopis ha proposat també que les universitats valencianes permeten als estudiants anul·lar les assignatures que no s’hagen pogut preparar adequadament per la falta de classes.

El parlamentari ha explicat que Cs té “constància que, a vegades, la docència telemàtica no ha estat adaptada a les necessitats de l’alumnat”, ha exposat en un comunicat. Per això, considera que “seria injust” que els estudiants no comptaren amb “facilitats per a cursar de nou aquestes assignatures l’any que ve”.

Llopis ha insistit que “l’alumnat no ha de ser penalitzat en cap cas per una crisi sanitària que ha sobrepassat a la societat en el seu conjunt”.

A més, per al portaveu d’Universitats de Cs, és “imprescindible” que el Govern valencià intercedisca davant l’Executiu perquè “els alumnes no es vegen en l’obligació de retornar les beques que hagen obtingut en el curs 2019/2020, independentment que hagen superat o no els crèdits exigits, donades les circumstàncies”.

Respecte a la realització de diferents exàmens, Llopis ha proposat que “s’habiliten espais municipals perquè els alumnes que no compten amb l’entorn o recursos telemàtics òptims per a enfrontar-se a les proves, puguen fer-ho en igualtat de condicions que la resta”.

“Per descomptat, cada consistori haurà de garantir la màxima seguretat sanitària en les instal·lacions públiques que es posen al servei de la comunitat universitària”, ha subratllat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 4 =