25n
25N
25N

Cs demana al Consell que incloga als autònoms mutualistes en el decret de mesures econòmiques

Cs demana al Consell que incloga als autònoms mutualistes en el decret de mesures econòmiques
21/04/2020 -

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha demanat al Consell que incloga als autònoms mutualistes en el decret de mesures econòmiques urgents per a fer front a l’impacte causat per la crisi del coronavirus.

El diputat de la formació taronja Vicente Fernández creu que el decret del Govern valencià “queda incomplet si no s’inclou als milers de treballadors que cotitzen a mutualitats professionals de previsió social en la Comunitat Valenciana com a règim alternatiu al dels treballadors autònoms”.

Entre aquestes professions s’inclouen, per exemple, advocats, procuradors, metges, enginyers, arquitectes o gestors administratius. “La paràlisi de l’activitat laboral ha colpejat durament també a aquests treballadors, i considerem que deixar-los fora de les ajudes de l’Administració respon a un interés ideològic i partidista del tripartit”, ha assenyalat Fernández.

Segons ha subratllat, “les ajudes contemplades en el decret no van a càrrec de quotes de la Seguretat Social, sinó del pressupost autonòmic de la Generalitat Valenciana, que es nodreix dels impostos de tots els valencians”.

Per això, i amb l’objectiu de poder presentar esmenes en aqueix sentit que milloren el contingut d’aquest decret, Cs ha instat al Consell a tramitar-ho com a Projecte de Llei “amb caràcter urgent en la Diputació Permanent d’aquesta setmana”.

“Esperem que el Consell s’atinga a raons, permeta la tramitació de les esmenes que presenten els grups, i deixe a un costat les imposicions amb la seua majoria en Les Corts”, ha conclòs el diputat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 8 =