Cs porta davant Fiscalia al PSPV per "autoconcedir-se" l'exempció de la plusvàlua per la venda de la seua seu

Els socialistes diuen que la mesura està acreditada pel Ministeri d'Hisenda atenent a la condició d'entitat sense ànim de lucre

Guardar

blanquerias_pspv
blanquerias_pspv

El grup municipal de Ciutadans (Cs) en l'Ajuntament de València portarà al PSPV-PSOE davant Fiscalia per "autoconcedir-se l'exempció" de l'impost de plusvàlua a partir de la venda de la seua seu en Blanqueries.

Així ho ha anunciat aquest dijous el portaveu de Cs en el consistori, Fernando Giner, que ha considerat que els socialistes "han de donar explicacions de manera urgent" per eixa mesura, un plantejament que el PSPV assegura que va acreditar al febrer de 2018 el Ministeri d'Hisenda dirigit per Cristóbal Montoro per la condició d'entitat sense ànim de lucre d'aquest partit.

Giner ha precisat que en les pròximes hores el seu grup posarà en coneixement de la Fiscalia que el secretari d'Organització del PSPV a València fins a finals de febrer i actual president del partit en la ciutat, Ramón Vilar, també regidor d'Hisenda en l'Ajuntament de València, "va firmar l'exempció de la plusvàlua per la venda de la seu del seu propi partit", segons ha informat Cs en un comunicat.

"El PSOE, a través de la firma de Ramón Vilar, es va autoconcedir l'exempció de la plusvàlua per la venda de la seu de Blanqueries", ha censurat el portaveu de Ciutadans, que ha agregat que la seua formació aportarà també al ministeri públic la documentació de la qual disposa sobre aquest assumpte "per si es pogueren derivar responsabilitats judicials".

El secretari del grup municipal de Cs, Emilio Orts, que ha anunciat al costat de Giner la decisió d'acudir a la Fiscalia, ha al·ludit a l'expedient que es va generar el 21 de novembre de 2017 sobre la sol·licitud d'exempció de la plusvàlua per la venda de la seu del PSPV".

Orts ha detallat que aquest expedient "el 13 de desembre va arribar a la secció de tributs corresponent", que "el 5 de febrer de 2018 es va redactar la proposta de resolució estimant la sol·licitud d'exempció" i que "el 6 de febrer es va firmar, pel qual aleshores era secretari d'Organització del PSOE i actual president, Ramón Vilar".

El secretari ha agregat que "l'11 d'octubre, Cs va demanar l'obertura d'aquest expedient sense que haja sigut obert encara" i ha considerat que "Ramón Vilar tenia un interés directe en què la resolució s'estimara per a concedir eixa exempció", així com que "no hauria d'haver sigut ell qui la firmara" atés que "s'hauria d'haver inhibit".

Fernando Giner ha exigit que "el PSOE, i en concret Sandra Gómez --secretària general del PSPV en la ciutat de València, portaveu socialista en l'Ajuntament i primera tinent d'alcalde-- donen explicacions de manera urgent".

Igualment, el portaveu de Cs ha sol·licitat que l'alcalde de la capital valenciana, Joan Ribó, "com a màxim responsable d'aquest ajuntament, explique l'ocorregut". "No pot dir que no sap el que passa en l'Ajuntament", ha indicat al primer edil, al mateix temps que ha manifestat que "amb aquestes actituds el PSOE és un exemple lamentable del que és la vella política".

Giner ha assenyalat que el govern local que conformen Compromís, PSPV i València en Comú "va prometre un canvi" i ha ressaltat que "en tres anys i mig l'únic gest de transparència ha sigut obrir les portes del consistori al públic". "En la gestió, la nota dominant ha sigut l'opacitat, la política d'amiguets i la ineficàcia", ha afirmat el representant de Cs.

EL MINISTERI DE MONTORO

Per la seua banda, fonts del PSPV-PSOE han explicat a Europa Press que l'exempció per la plusvàlua derivada de la venda de la seu de Blanqueries de la qual parla Ciutadans està "acreditada" des de "febrer de 2018" per "el Ministeri d'Hisenda dirigit per Cristóbal Montoro" en aquell moment.

Referent a açò, han detallat que es va determinar que aquest partit estava "exempt de pagar determinats impostos com a organització sense ànim de lucre, igual que succeeix amb ONG". Així, han apuntat que es va informar a l'Ajuntament de València d'aquesta mesura, per la qual cosa el consistori va haver d'aplicar-la i han subratllat que no es va voler evitar el pagament del citat impost sinó complir amb l'exempció reconeguda pel ministeri.

Arxivat a:

Destacats