25n
25N
25N

Cs exigeix a Bravo que garantisca que els municipis compten amb plans contra incendis

Cs exigeix a Bravo que garantisca que els municipis compten amb plans contra incendis
01/07/2020 -

El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes Luis Arquillos ha exigit a la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, que “complisca amb la seua responsabilitat a l’hora de garantir que els municipis valencians implanten plans de prevenció contra incendis”.

Segons ha exposat el parlamentari en un comunicat, la normativa vigent obliga a comptar amb Plans d’Actuació Municipal (PAM), que depenen directament de la Conselleria de Justícia, així com amb Plans Locals de Prevenció d’Incendis. I en tots dos casos el Consell “és l’últim garant que es complisquen totes les mesures”.

En la Comunitat Valenciana 126 consistoris estan obligats a comptar amb aquests plans però, segons ha alertat Arquillos, “actualment menys d’una desena disposen d’ells i el passat estiu la Fiscalia ja va cridar l’atenció a més de 50 ajuntaments valencians en els quals l’absència d’aquests plans podria ser constitutiu de delicte”.

“Davant la major pujada de temperatures des de principi d’any i el consegüent risc d’incendis forestals la consellera Bravo pensa continuar mirant cap a un altre costat o assumirà la seua responsabilitat i proporcionar mitjans i recursos per a la posada en marxa d’aquests plans”, ha qüestionat el diputat.

Així mateix, ha avançat que Ciutadans reclamarà la relació de tots els municipis que compten amb mesures de prevenció aquest estiu “perquè la deixadesa de Bravo posa en greu perill la vida de milers de valencians, així com d’una important massa forestal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 9 =

lleida 2020
activem alfafar