25n
25N
25N

Cs denuncia que "quasi 4.000 joves han passat a engrossir les llistes de l'atur" durant la crisi de la Covid

Cs denuncia que "quasi 4.000 joves han passat a engrossir les llistes de l'atur" durant la crisi de la Covid
15/08/2020 -

La regidora de Ciudadanos (Cs) a l’Ajuntament de València Rocío Gil ha denunciat que des que va començar la crisi de la Covid-19 “quasi 4.000 joves de la ciutat han passat a engrossir les llistes de l’atur”. En concret, ha precisat, s’ha augmentat en un 47% l’atur juvenil a la ciutat.

L’edil ha manifestat que són “especialment sagnants” les dades entre els joves de 20 a 24 anys, amb un creixement de l’atur d’un 51%. El portal estadístic de l’Ajuntament de València inclou que al juliol s’ha registrat un 16,3% d’atur en l’hostaleria i un 90,5% dels contractes han sigut temporals, ha afegit Gil.

“La dependència dels joves al sector de l’hostaleria i la precarietat en la contractació els ha convertits en un dels col·lectius més vulnerables i impedeix les possibilitats d’emancipació”, ha lamentat l’edil de Cs, qui ha assenyalat en un comunicat que amb els rebrots “s’està estigmatitzant als joves quan, segons l’estudi presentat per Consell Valencià de la Joventut, un 92% estan preocupats pels contagis en el seu entorn”.

“La joventut no mereix que la incapacitat del consistori de controlar situacions de risc es reduïsca al fet que tots els joves són insolidaris”, ha explicat la regidora.

Així mateix, ha manifestat que amb aquestes dades “està més que justificada la revisió del Pla de Joventut que plantegem en la Comissió de Benestar Social de maig, la situació que tenien els nostres joves fa un any, quan es va aprovar el pla vigent, no és la que té hui”.

Finalment, Gil ha demanat que s’augmenten i estenguen els programes de Garantia Juvenil per a augmentar l’ocupació, que la regidoria “se centre a crear un pla perquè els joves es puguen reenganxar al mercat laboral al més prompte possible” i es facilite la seua emancipació amb ajudes al lloguer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =