25n
25N
25N

Cs denuncia que Marzà recolze a mitjans de comunicació independentistes a costa dels diners públics dels valencians

Cs denuncia que Marzà recolze a mitjans de comunicació independentistes a costa dels diners públics dels valencians
21/06/2018 -

La responsable de l’àrea d’Educació de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Merche Ventura, ha denunciat que “la Conselleria d’Educació recolze a mitjans de comunicació independentistes i catalanistes a costa dels diners públics de tota la societat valenciana”. Durant la compareixença del conseller Vicent Marzà en la Comissió d’Educació i Cultura, Ventura ha preguntat “quins són les prioritats del Consell per al foment del valencià en els mitjans” i ha exigit explicacions sobre “per què mitjans sense seu a la Comunitat Valenciana reben més ajuda que molts mitjans que sí la tenen ací”.

En aquest sentit, ha criticat “el canvi en les bases de la convocatòria de 2016 per a incloure a més de les empreses registrades a la Comunitat Valenciana, les que dediquen un dels apartats a informació relacionada amb ella”. “Aquesta modificació fa que empreses, que no tenen assentament en la nostra comunitat, es porten grans quantitats d’ajudes dels valencians i valencianes”, ha afegit Ventura, al mateix temps que ha enumerat alguns exemples d’aquestes empreses, “com Associació Nou Pais, amb més de 18.000 euros en 2016, Catmedia Global SL amb més de 23.000, i Vilaweb, Aquitània o Tirabol, que entre les tres van sumar un total de 124.000”.

Ventura també ha expressat els seus dubtes respecte “a l’augment en les subvencions a determinats mitjans vinculats per la premsa a familiars del president de la Generalitat, Ximo Puig”, com “les empreses Produccions dels Ports SL i Mas Mut, que han rebut entre les dues 288.700 euros”.

La síndica adjunta ha anunciat que “Cs demanarà tota la documentació que justifique l’increment d’ajudes en el foment del valencià a aquests mitjans” i ha denunciat que “la informació facilitada fins ara per Educació està incompleta, ja que falten expedients fonamentals com el de Comunicacions del Ports SL”. “El senyor Marzà i, en definitiva, el Consell, estan donant suport al catalanisme a través de les ajudes als mitjans de comunicació”, ha conclòs Ventura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + set =

CCCC
torrent