25n
25N
25N

Cs demana adaptar les ajudes de València a pimes al nou decret del Govern i ampliar la dotació

Cs demana adaptar les ajudes de València a pimes al nou decret del Govern i ampliar la dotació
30/03/2020 -

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València ha demanat aquest dilluns a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que el consistori adapte les ajudes municipals que ha acordat per a pimes i autònoms arran de la crisi del coronavirus al nou Reial decret llei 10/2020 del Govern, així com que s’amplie la dotació econòmica prevista, segons ha indicat aquesta formació en un comunicat.

Cs ha assenyalat que la quantia destinada a atendre aquestes subvencions ascendeix a 1.404.000 euros del vigent pressupost municipal i que s’estableix una quantia addicional màxima de 2.356.000 euros l’aplicació dels quals a la concessió d’aquestes subvencions no requerirà una nova convocatòria.

El portaveu d’aquest grup municipal, Fernando Giner, ha considerat “clarament insuficients els 3.760.000 euros promesos”. Referent a això, Cs ha apuntat que segons el portal estadístic de l’Ajuntament de València, la ciutat té 128.562 activitats econòmiques i 55.450 autònoms.

“Si fem un càlcul optimista amb aquestes quantitats, es podria ajudar a 372 autònoms, és a dir, el 0,67 per cent dels autònoms de la ciutat i a 187 activitats econòmiques de fins a nou treballadors d’un total de 128.562 activitats econòmiques. És a dir, el 0,14 per cent”, ha exposat Giner.

El responsable de Cs ha manifestat que “ara és quan l’Ajuntament ha de fer un esforç” perquè “les dades ens demostren que les ajudes realment es queden en una cosa merament testimonial”. Fernando Giner ha dit que això és “injustificable”, alhora que ha ressaltat que “l’evolució de la pandèmia fa que les circumstàncies canvien constantment”.

Així, ha destacat que “a partir de hui l’activitat laboral està restringida al màxim” i ha apuntat que és “molt urgent actualitzar les bases” de les ajudes municipals a pimes i autònoms “davant la seua imminent publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP)” per a ser efectives i poder sol·licitar-se.

D’altra banda, Giner ha demanat “accelerar” el cobrament de les ajudes perquè “segons les bases, el termini màxim per a resoldre i notificar l’acord serà de sis mesos a comptar” des de “el següent a la finalització del termini de presentació de les sol·licituds”. Ha agregat que “això suposarà greus tensions de liquiditat en les empreses”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + nou =