25n
25N
25N

Creu Roja supera les 250.000 atencions a persones vulnerables en la Comunitat Valenciana

Creu Roja supera les 250.000 atencions a persones vulnerables en la Comunitat Valenciana
13/05/2020 -

Creu Roja ja supera en la Comunitat Valenciana les 250.000 intervencions integrals en àmbits relacionats amb emergències, salut, inclusió social, educació i ocupació, de les quals s’han beneficiat fins al moment més de 197.000 persones.

Creu Roja ha explicat en un comunicat que per a aconseguir aquesta magnitud, ha sigut “clave” la “massiva” implicació de la societat: empreses, mitjans de comunicació, institucions, socis de Creu Roja, personalitats del món de l’esport i la cultura, i milers de ciutadans anònims.

“La resposta de la ciutadania i empreses ha sigut impressionant. Sempre hem sentit el suport i suport de la població cap a Creu Roja, l’havíem viscut en altres ocasions, com per exemple en l’emergència de la DANA, però la resposta que ens estan oferint empreses, ciutadania, voluntariat i institucions enfront del COVID-19 està sent espectacular, i no podem menys que agrair de tot cor el compromís, interés i solidaritat de totes les persones que ens donen suport”, ha apuntat Rafael Gandia, president de Creu Roja Espanyola en Comunitat Valenciana.

A una setmana que es complisquen dos mesos del llançament del Pla Creu Roja RESPON enfront del COVID-19, l’organització humanitària ha superat els seus objectius i ha aconseguit superar les 250.000 intervencions integrals en àmbits relacionats amb emergències, salut, inclusió social, educació i ocupació.

El resultat d’aquest treball -segons ha apuntat l’organització- es deu sobretot al suport de les persones voluntàries de Creu Roja, que en la Comunitat Valenciana han aconseguit la xifra de 5.100. “Sentim molt orgull del nostre voluntariat. La seua resposta des dels primers dies ha sigut espectacular”, segons ha ressaltat Rafael Gandia.

SUPORT D’EMPRESES

L’organització humanitària també ha destacat el suport de més de 650 empreses que ja han col·laborat amb el Pla Creu Roja RESPON en la Comunitat Valenciana durant aquests quasi dos mesos de marxa, “i l’aliança de la qual ha sigut imprescindible per a l’assoliment dels objectius”, ha destacat el president de Creu Roja.

En a l’àmbit de socors i emergències, Creu Roja ha traslladat a més de 92 persones afectades pel COVID-19 en 16 ambulàncies i ha col·laborat en la instal·lació de 2 infraestructures hospitalàries temporals o albergs de persones sense llar.

En l’àrea de salut, ha realitzat més de 107.000 crides de prevenció en salut, ha entregat medicaments a més de 480 persones, ha atés a més de 850 persones per mitjà dels equips d’atenció psicosocial que han necessitat i rebut ajuda telefònica a través del nou canal Creu Roja T’ESCOLTA, dels quals més de 500 persones han sigut en funció de l’acord amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

En l’àrea d’Inclusió Social, Creu Roja ha realitzat més de 67.200 lliuraments de béns de primera necessitat, de l’els que el 80 per cent són aliments, i ha superat àmpliament l’estimació inicial d’arribar a 2.500 famílies, a més ha realitzat 21.000 crides de seguiment, informació i acompanyament i, especialment, ha acompanyat a més de 830 persones en extrema soledat.

En l’àrea d’educació, l’organització ha virtualizado el seu programa de Promoció d’Èxit Escolar, i actualment 750 xiquets en situació de vulnerabilitat poden continuar el seu suport educatiu online. Més de 2.000 persones han accedit als cursos formatius en matèries com el COVID-19, el suport emocional o primers auxilis.

En l’àrea d’Ocupació, Creu Roja ha ajudat a 2.400 persones que han perdut la seua ocupació o pateixen ansietat davant un futur incert, mitjançant amb més de 650 empreses.

Per províncies, Creu Roja ha realitzat 147.467 intervencions que han beneficiat a 121.379 persones a València; més de 75.000 intervencions que han arribat a prop de 58.000 persones a Alacant; i més de 27.000 intervencions que han beneficiat a més de 19.500 persones a Castelló.

PLA CREU ROJA RESPON RECUPERACIÓ

D’altra banda, davant el “creixent” impacte econòmic d’aquesta crisi i el “previsible” increment de les situacions de precarietat al país, Creu Roja considera necessari ampliar i reformular la seua intervenció amb la Crida Creu Roja Respon RECUPERACIÓ per a arribar a més persones i durant més temps.

El Pla Creu Roja Respon RECUPERACIÓ, que donarà principi a partir del pròxim 18 de maig, tindrà una duració de 7 mesos i durant aqueix període s’espera atendre a més de mig milió de persones vulnerables en la Comunitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − quinze =