25n
25N
25N

La Crida pel Finançament demana als valencians que diguen "basta" i se sumen la defensa d'un finançament just

E.P.

La Crida pel Finançament demana als valencians que diguen "basta" i se sumen la defensa d'un finançament just
05/04/2019 -

La Crida pel Finançament Valencià demana als ciutadans de la Comunitat Valenciana que diguen “basta” i se sumen a la reivindicació d’un finançament autonòmic just, davant les eleccions autonòmiques i generals del pròxim 28 d’abril.

La plataforma recorda en un comunicat que “en els últims 40 anys, cap dels parlaments (valencià i espanyol) que han eixit de les eleccions ha situat la reivindicació clara, sense embuts i més enllà de declaracions institucionals, d’una reforma del sistema de finançament autonòmic”.

La seua meta és que aquest canvi es traduïsca en “un control total de la fiscalitat i dels ingressos i despeses per part del govern de la Generalitat”. “Com a màxim”, reconeix que s’ha posat sobre la taula la crítica al sistema actual que “empobreix als valencians i està basat en un espoli fiscal per part de l’Estat”.

Per a la Crida, es tracta d'”un problema polític, no un problema metafísic sense cap repercussió en la vida dels ciutadans: Quan parlem de finançament, quan parlem de qui controla les claus de la caixa, estem parlant d’en què es gastaran els diners que paguem els valencians en forma d’impostos”.

Això suposa “escoles, universitats, professorat, carreteres i rodalia, salaris i pensions”. En definitiva, “estem parlant de qualitat de vida, de l’estat del benestar: de biblioteques, hospitals, personal sanitari, atenció a la dependència i centres de dia”, il·lustra l’organització.

Davant aquesta situació, la Crida veu necessari que els ciutadans de la Comunitat donen “una resposta contundent i unitària per a fer-se escoltar”. “Hem de dir “basta” i demanar solucions duradores a aquest problema que arrosseguem sistemàticament”, reivindica.

Per a aconseguir-ho, fa una crida a tota la societat civil, associacions, partits polítics i sindicats, a sumar-se a la reivindicació d’un sistema de finançament que “com fan bascos i navarresos” traga a la Comunitat del finançament de règim comú i “permeta recaptar i gestionar els fruits de l’esforç per a fer un pas avant cap a una societat més lliure, justa i igualitària”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + setze =