25n
25N
25N

La Crida pel Finançament protesta el dijous enfront de les Corts per una defensa "sense embuts" del finançament

La Crida pel Finançament protesta el dijous enfront de les Corts per una defensa "sense embuts" del finançament
23/04/2019 -

La Crida pel Finançament Valencià es concentra aquest dijous, 25 d’abril, enfront de les Corts per a exigir als futurs parlaments espanyol i valencià “una reivindicació clara i sense embuts” del canvi de model de finançament autonòmic després del 28A.

Amb el lema ‘Volem els claus de la caixa’, la plataforma protesta a partir de les onze del matí a les portes de la seu del parlament valencià a València, avança en un comunicat.

A cinc dies que s’òbriguen les urnes, la Crida destaca que “una vegada més, estem a les portes d’una contesa electoral que definirà tant el govern del País Valencià com l’espanyol”.

En aquest context, lamenta que “en els últims 40 anys, cap dels parlaments, valencià i espanyol, ha situat la reivindicació clara i sense embuts, més enllà de declaracions institucionals, d’una reforma del sistema de finançament autonòmic que es traduïsca en un control total de la fiscalitat i dels ingressos i despeses per part de la Generalitat”.

“Com a màxim”, l’organització reconeix que s’ha posat damunt de la taula la crítica al sistema actual, “un sistema que empobreix als valencians i valencianes i que està basat en un espoli fiscal per part de l’Estat espanyol al País Valencià”.

Per això, reivindica que els valencians donen “una resposta contundent i unitària per a fer-se escoltar” i diguen “‘basta'” per a exigir “solucions duradores a aquest problema que s’arrossega sistemàticament”.

Es tracta d'”un problema polític, no és un problema metafísic sense cap mena de repercussió en la vida dels ciutadans”. “Quan parlem de finançament, quan parlem de qui controla les claus de la caixa, estem parlant d’en què es gastaren els diners que paguem els valencians en forma d’impostos”, recalca.

Això suposa parlar d'”escoles, universitats, professorat, carreteres, rodalia, salaris i pensions”. En definitiva, “estem parlant de la qualitat de vida i de l’Estat del Benestar: de biblioteques, hospitals, personal sanitari, atenció a la dependència i centres de dia”.

Per tot això, la plataforma i les organitzacions que la conformen criden a la societat civil, associacions, partits i sindicats a sumar-se a la reivindicació d’un sistema de finançament que, “com fan bascos i navarresos”, servei a la Comunitat del finançament de règim comú i permeta als valencians “recaptar i gestionar els fruits del seu esforç per a millorar la seua vida”. La seua meta és “fer un pas avant cap a una societat més lliure, justa i igualitària”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + cinc =