25n
25N
25N

Creen una plataforma per a reclamar que els pares puguen triar entre ensenyament online o presencial per als seus fills

Creen una plataforma per a reclamar que els pares puguen triar entre ensenyament online o presencial per als seus fills
29/08/2020 -

Famílies valencianes han creat la plataforma ‘Lliure elecció educativa Comunitat Valenciana’ per a reclamar que els pares puguen triar entre l’ensenyament online o presencial dels seus fills i amb l’objectiu de “salvaguardar la seua salut”.

Segons ha indicat el col·lectiu en un comunicat, la pandèmia de la Covid-19 “ha modificat en molts aspectes la percepció del que és i significa un entorn segur”, ja que “el virus afecta per igual a tots els segments de la societat”.

En el manifest fundacional, la plataforma assenyala la “ferma decisió d’exigir a les autoritats educatives que les famílies puguen triar lliurement sobre la modalitat d’ensenyament online o presencial per als nostres fills”.

Igualment, afirma que les famílies “no renuncien a cap dels drets que, com a alumnes, als seus fills els assisteixen en el seu centre de referència. “Entenem que totes dues modalitats d’ensenyament impliquen una necessària escolarització”.

El col·lectiu naix així amb la finalitat d'”establir vincles entre les famílies”, que permeten “avançar units” davant “qualsevol mena de contingència”.

“No som famílies insubmises, com des d’alguns mitjans s’ha intentat fer veure. Som famílies preocupades i conscienciades. Pensem que mentre no desaparega la pandèmia de la Covid-19 o els seus efectes per teràpia segura o vacuna efectiva s’ha de donar l’oportunitat a les famílies de poder triar”, ha insistit.

En aquesta línia, ha lamentat que “en una situació de greu pandèmia, amb milers de víctimes en tot el país, les autoritats educatives continuen obstinant-se en la modalitat presencial amb caràcter exclusiu”.

Per això, ha defensat que “en poder triar lliurement la modalitat d’ensenyament, els alumnes que estudiaren en la modalitat online farien que baixara les ràtios en classe” i que l’entorn per als alumnes les famílies dels quals optaren per la via presencial “seria més adequat i saludable”.

“A l’haver menys alumnes a l’aula es mitigaria en la mesura del possible la infecció, perquè les aules no són un entorn segur, com el demostren experiències d’altres països”, ha agregat l’associació, al mateix temps que ha alertat que les aules, “a l’ésser un recinte tancat i en molts casos amb poca o nul·la ventilació, serien un focus important de transmissió entre els alumnes”.

“FALTA DE SENSIBILITAT CAP A les FAMÍLIES”

Així, han criticat que el Consell “ha demostrat una falta total de sensibilitat cap a les famílies, que estan patint la incertesa de manar o no als seus fills al col·legi, amb el temor a una infecció i amb l’amenaça de sancions o fins i tot de penes de presó per als anomenats pares insubmisos, equiparant l’absentisme comú a una greu pandèmia que posa en perill la nostra integritat i la de les nostres famílies”.

La plataforma ha iniciat una recollida de signatures per via telemàtica i de xarxes socials de suport als principis rectors del seu manifest, per al seu posterior lliurament en la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 14 =