25n
25N
25N

De 1.500 a 3.500 PCR diàries: el Covidrobot de La Fe incrementa la seua capacitat de diagnòstic

Aquest equipament aporta més seguretat i major control de la traçabilitat dels nous brots

De 1.500 a 3.500 PCR diàries: el Covidrobot de La Fe incrementa la seua capacitat de diagnòstic
17/07/2020 -

El Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha incorporat una estació robotitzada amb la qual es podrà realitzar fins a 2.000 proves PCR de diagnòstic Covid-19. Sens dubte, un avanç tecnològic important que aportarà un major control de la traçabilitat dels eventuals brots que s’estan donant a la Comunitat Valenciana. I és que tal com han explicat fonts de La Fe a aquest diari, “amb aquests equipaments es donarà més seguretat a la ciutadania i al personal sanitari gràcies al fet que amplia la capacitat de diagnòstic”.

“Fins a aquest moment, La Fe tenia capacitat per a fer 1.500 PCR. Amb els nous robots es podria arribar a fer 3.500 PCR al dia. Aquesta línia robotitzada de realització massiva de proves PCR, instal·lada a la torre A de l’Hospital La Fe, permet incrementar la capacitat de realització de test de la Comunitat Valenciana fins a quasi 14.000 proves diàries entre els laboratoris de microbiologia dels hospitals i els centres d’investigació mèdica i universitaris”.

Aquest nou Covidrobot se suma a la tecnologia ja existent a La Fe, que consisteix en dos circuits diferents que divideix la realització de PCR segons si es tracta de mostres urgents o no. D’aquesta manera, quan el resultat és urgent, es compta amb tres equips en els quals s’extrau l’RNA del virus i es realitza la PCR tardant entre 50-70 minuts. En canvi, quan no és urgent, tot aquest procés es realitza entre dos equipaments diferents.

Amb l’estació robotitzada, expliquen des de La Fe, “es facilita la realització de les proves automàtiques de PCR, a més d’augmentar la capacitat fins a arribar a les 2.000 PCR diàries”. Així mateix, apunten, “confereix flexibilitat, ja que no depén de cap kit comercial en particular i es pot adaptar ràpidament als canvis de protocol o altres necessitats especials”.

La Comunitat Valenciana continua fent front a la Covid-19 i, en aquest cas, utilitzant la tecnologia per a comptar amb noves eines que no només aporten una major seguretat, sinó que, a més, contribuïsquen a controlar nous brots detectant de manera precoç la seua aparició, però també la traçabilitat dels nous casos.

Preguntats per si la sanitat pública valenciana està preparada per a una nova onada de contagis, des de La Fe asseguren que tant el seu equip, com la Conselleria de Sanitat estan treballant perquè així siga.

L’estació robotitzada de La Fe és una donació emmarcada en el projecte Covidrobots que impulsen cinc professionals de diferents àmbits: Rocío Martínez, Investigadora principal en King’s College London; Andreu Veà, professor investigador i pioner en Internet; María Parga, Presidenta d’Alastria, Javier Colás, Director d’innovació del Health Care Institute d’ESADE Business School i Sandra Figaredo, Consultora Sènior de la consultoria de Comunicació i Assumptes Públics, LLYC.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + deu =