25n
25N
25N

Les Corts posterguen la decisió sobre l'estatus dels trànsfugues de Cs a l'espera d'informes tècnics

Les Corts posterguen la decisió sobre l'estatus dels trànsfugues de Cs a l'espera d'informes tècnics
18/05/2021 -

Els grups de les Corts han postergat la decisió sobre l’estatus dels quatre diputats trànsfugues de Ciutadans i el mateix grup a l’espera de rebre informes tècnics que aclarisquen la situació en què han de quedar. Una de les diferències amb l’anterior legislatura -quan altres quatre diputats de Cs van passar al mixt- és l’actualització del Pacte anti transfuguisme en l’àmbit estatal el novembre de 2020.

Així ho han explicat els portaveus dels grups: el PP ha demanat un informe jurídic abans de signar cap acord; Vox també ha sol·licitat un perquè no càpia “algun tipus de recurs” davant la decisió; el PSPV ha remarcat el “canvi significatiu” del Pacte anti transfuguisme; Compromís té dubtes quant a les qüestions econòmiques i demana un acord polític i Unides Podem ha instat a evitar el transfuguisme perquè “és el pitjor que pot passar”.

El grup afectat per aquest abandó, Ciutadans, s’ha mostrat partidari que “es complisca l’esperit de la proposada anti transfuguisme aprovada en les Corts”, i han plantejat que “és necessari lluitar contra aquesta mena de corrupció i ser coherents amb els acords parlamentaris”.

Per a la seua síndica, Ruth Merino, “els trànsfugues no poden tindre privilegis, més enllà dels seus drets parlamentaris recollits per la Constitució”, perquè mantenir uns privilegis als trànsfugues “per costum” suposa “donar ales a aquesta mena de corrupció i tirar per terra els acords aconseguits en Les Corts”.

Així, ha insistit que la Junta de síndics no ha arribat a cap acord, “a l’espera de nous informes per a aconseguir l’equilibri entre el compliment del reglament i el compliment del pacte anti transfuguisme que indica que els grups polítics no patiran menyscapte dels seus drets per la pèrdua d’integrants per transfuguisme”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + dinou =