25n
Orgull
Orgull

Curts per a visibilitzar les reivindicacions LGTBI

Curts per a visibilitzar les reivindicacions LGTBI
11/04/2019 -

Las Naves acull demà, divendres 12 d’abril a les 19.00 hores, una jornada sobre animació cinematogràfica per a visibilitzar les reivindicacions del col·lectiu LGTBIQ+, organitzada per les persones responsables d’«Animació, consciència i mediació». Aquesta nova activitat sorgeix d’un dels projectes guanyadors del passat concurs d’idees del Laboratori de Cultura Inclusiva, posa’t en marxa pel centre d’innovació.

Aquesta jornada, en la qual es duran a terme diferents projeccions, pretén «atraure el màxim nombre de persones perquè puguen apreciar la diversitat sexoafectiva i descobrir l’obstinació que posseeix aquest mitjà a representar al col·lectiu LGTBIQ+».

La jornada consistirà en la projecció de curtmetratges d’animació amb temàtica LGTBIQ+ i una ponència a càrrec del cineasta, artista i terapeuta, Emilio Martí, que explicarà «com el dibuix animat i els altres llenguatges de l’animació són un excel·lent vehicle per a parlar de diversitat i tolerància».

En paraules de les persones organitzadores, utilitzar l’animació per a mostrar la diversitat i fomentar la tolerància es deu a «la facilitat de comprensió del llenguatge que ofereix, així com l’ús de metàfores i simbolismes que possibiliten l’expressió d’emocions i sentiments d’una manera més comprensible i universal». «Encara ocorre, encara que cada vegada menys, que festivals de cinema LGTBIQ+ a penes tinguen animació en els seus programes, i que festivals d’animació no tinguen a penes històries LGTBIQ+ en els seus», han afegit.

El centre d’innovació Las Naves va posar en marxa en 2018 el Laboratori de Cultura Inclusiva amb el qual pretén fomentar la cerca de nous públics i facilitar l’accés a la cultura de totes les persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − 1 =