25n
25N
25N

Endinsa't en el cor del barri de la Coma amb 'La Bomba'

El curt ‘La Bomba’ es preestrenara el 21 de desembre en el Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna

Endinsa't en el cor del barri de la Coma amb 'La Bomba'
19/12/2017 -

La Coma‘Un dia més, Juan esquiva el cole i ix a trepitjar els carrers. Però hui no és un dia qualsevol: el vell boig ha mort, així que Juan i els seus amics no dubten a endinsar-se en la seua casa. Allí trobaran una cosa insòlita: una bomba. Amb la bomba carregada en el carro, Juan, Natanael i Farru emprenen un recorregut cap al cor de la Coma, arribant fins al racó més fosc del barri: la casa del Culebra’. Així és la sinopsi del curtmetratge ‘La Bomba’ que Manu Pons, professor del Ceip Antonio Ferrandis del barri de la Coma ha rodat amb tres dels seus alumnes per a demostrar el cor del barri, i reivindicar la necessitat d’invertir en educació en aquest barri de Paterna.

Amb l’objectiu de reflectir i denunciar, a través d’una història de ficció, els problemes als quals s’enfronten els xiquets en La Coma, com el tràfic de drogues, l’absentisme escolar, la deterioració del barri o la falta d’afecte i l’abandó que pateixen molts dels alumnes, aquest curt genera una reflexió social perquè tots treballem en la recuperació del barri.

València Extra ha parlat amb l’artífex d’aquest projecte, Manu Pons, que explicava com va sorgir ‘La Bomba’. ‘Sóc professor del barri durant set anys i ja hi havia fet xicotets projectes audiovisuals amb els alumnes, a més dels curts i tràilers professionals que realitze. Vaig decidir barrejar-ho per a mostrar la realitat del barri de la Coma. Aquest és un barri marginal, que s’enfronta a diferents problemes socials. No obstant això, crec que és necessari que es realitze una important inversió en educació, i en la millora de les infraestructures, ja que anar al cole suposa allunyar-se dels camins fàcils’.

A excepció de dos actors professionals, Manu Pons ha comptat amb alumnes seus, amb els quals ha treballat durant tot el curs, per al rodatge d’aquest curtmetratge que, segur, no deixarà indiferent a ningú. ‘La Bomba’ es preestrenara el pròxim 21 de desembre, a les 19.00 hores, en el Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna, situat en la Plaça de l’Exèrcit Espanyol. Una oportunitat única per a deixar a un costat els prejudicis, i deixar-nos portar pels carrers de la Coma.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 7 =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa