25n
25N
25N

La plaça de l'Ajuntament, un espai més de Nadal

Els vianants tindran prioritat durant diversos dies entre el 22 de desembre i el 6 de gener, un rang que s’amplia

E.P

La plaça de l'Ajuntament, un espai més de Nadal

Fer una passeig tranquil·lament per la plaça de l’Ajuntament de València serà possible aquest Nadal. El govern local ha anunciat una ampliació del tancament al trànsit durant diversos dies des del 22 de desembre fins al 6 de gener, una decisió que ha donat “bons resultats” altres anys i atén les propostes de la ciutadania i els comerciants.

La primera jornada en què els vianants tindran prioritat serà dissabte que ve, 22 de desembre. A partir de les 16.00 hores, la plaça i el seu entorn tindran les mateixes condicions de trànsit que les dels últims diumenges de mes, i així es mantindran fins al dia 25, dia de Nadal, a les 22.00 hores.

L’EMT i els taxis sí podran utilitzar alguns carrers tallats a la resta de trànsit

De cara a Cap d’Any, la iniciativa es repetirà de nou, des del dissabte 29 a les 16.00 hores fins al dia 1 de gener a les 22.00 hores. A açò cal sumar que el dia 30 se celebrarà la tradicional carrera de Sant Silvestre, coordinada des de la Fundació Esportiva Municipal, que tindrà afecció sobre el trànsit en el centre urbà.

Finalment, el dissabte 5 de gener es restringirà el trànsit rodat en el marc de l’operatiu establit per a la Cavalcada dels Reis. La plaça de l’Ajuntament tornarà a obrir-se al pas de vehicles una vegada conclosa aquesta cavalcada festiva, i l’endemà, diumenge 6 de gener, tornaran a regir les condicions dels diumenges de final de mes, amb l’espai central i accessos reservats de nou per a ús per als vianants.

Les vies tallades

Els carrers que romandran tancats al trànsit en els dies assenyalats es concreten en l’accés a la plaça des de l’avinguda del Marqués de Sotelo i el carrer Xàtiva, encara que els autobusos de l’EMT i els taxis podran utilitzar-les.

D’altra banda, la prohibició també afecta a Sant Vicent, Periodista Azzati, Barcelonina, Correus i al carrer Garrigues des de l’avinguda de l’Oest.

A més, l’accés als carrers de Sant Vicent i l’avinguda de l’Oest des de la plaça de Sant Agustí, el carrer de Pérez Pujol, l’accés a l’avinguda de María Cristina i el carrer de la Pau des de Marqués de Dos Aigües seran d’ús exclusiu per a residents, transport públic, vehicles d’emergència (i en l’últim cas, per als usuaris de l’aparcament de la plaça de la Reina).

La mesura també afecta a l’aparcament en Zona Blava, que quedarà fora de servei en la plaça de l’Ajuntament, el carrer Roger de Glòria i el carrer de Pérez Pujol.

Quant a les zones de càrrega i descàrrega, s’habiliten nous punts al carrer de Roger de Llòria, entre els números 26 i 28, i entre els números 2 i 16; al carrer de Pérez Pujol, entre els números 8 i 10; i en carrer de les Barques, entre els números 6 i 8.

Servei d’EMT

Quant al servei d’autobús de l’EMT, les línies nocturnes del 25 de desembre entraran per la plaça de l’ajuntament i la resta de dies començaran des de Xàtiva.

D’altra banda, els carrils bus es mantindran lliures, igual que els últims diumenges del mes, on també es talla el trànsit.

Així mateix, hi haurà carrils d’ús exclusius per a l’EMT i els taxis, com el carrer de Sant Pau i el gir del carrer Xàtiva cap al carrer del Marqués de Sotelo.
Finalment, al carrer de Sant Vicent, entre la plaça d’Espanya i la plaça de Sant Agustí, el carril bus se segregarà mitjançant pivots, de manera que a la seua arribada a l’encreuament amb el carrer Xàtiva, els vehicles de transport urbà seguiran en línia recta, sense creuar-se amb cotxes particulars.

La coordinació de tot aquest operatiu s’ha dut a terme mitjançant la coordinació dels diferents serveis municipals responsables, que ahir es van reunir per a abordar aquesta qüestió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =

CCCC
torrent