25n
25N
25N

Un tall elèctric en Ciutat de la Justícia obliga a suspendre la declaració de Fuset

Un tall elèctric en Ciutat de la Justícia obliga a suspendre la declaració de Fuset
28/02/2020 -

Un tall elèctric registrat aquest divendres a la Ciutat de la Justícia de València ha obligat a suspendre la declaració de l’exregidor de Cultura Festiva Pere Fuset per presumpte fraccionament de contractes relacionats amb Junta Central Fallera (JCF).

Fuset, encarregat de l’administració electrònica i agenda digital en el consistori, estava citat aquest matí en el Jutjat d’Instrucció número 2 de València per a declarar en relació amb suposades irregularitats, denunciades per Luis Salom, assessor del grup municipal ‘popular’ a l’Ajuntament de València, relacionades amb JCF.

L’exedil de Festes ha indicat a l’entrada a la Ciutat de la Justícia que estava “tranquil” i ha afirmat que anava a donar les seues explicacions pertinents al jutge. No obstant això, no ha pogut fer-ho a conseqüència d’un tall elèctric registrat en l’edifici judicial.

He comparegut, però no ha sigut possible –declarar– per una fallada elèctrica en els ordinadors. He estat esperant més d’una hora però finalment no s’ha pogut produir eixa declaració. Pensava que a la tercera era la vençuda, però no”, ha dit Fuset a la seua eixida en declaracions als mitjans de comunicació.

El mateix Fuset ha confirmat que no li han donat nova data per a acudir al jutjat lloc que l’ordinador no funcionava i no s’ha pogut mirar agenda. “Continuarà”, ha conclòs.

Fuset ja va haver de declarar en aquesta causa, oberta fa més d’un any, en relació amb suposades irregularitats en contractacions relacionades amb l’organització d’Expojove i altres esdeveniments de la Regidoria de Festes.

En eixe moment, l’edil va defensar en el jutjat que “tot es va ajustar a la legalitat” i va afirmar, de fet, que eixos contractes investigats no van tindre “objeccions” per part del secretari del consistori ni per cap altra instància.

Recentment Salom va ampliar la seua denúncia en el jutjat i va exposar noves irregularitats relacionades amb fraccionament de contractes de Fuset i la Junta Central Fallera, amb el que el magistrat va acordar que l’exedil acudira a declarar sobre aquest tema.

Finalment, Fuset no ha pogut fer-ho. Fonts de la Conselleria de Justícia, encarregada del manteniment dels jutjats, han explicat a Europa Press que Iberdrola ha tallat la línia exterior de l’edifici i, com a conseqüència, no hi ha hagut llum durant aproximadament mitja hora.

Així, el tall ha afectat la majoria dels serveis de l’edifici judicial, excepte al sistema de vigilància, a les bombes d’aigua, als grups antiincendis, a les il·luminacions per a evacuació i a algunes preses de corrents que estaven connectades als grups electrògens.

La sala en la qual havia de declarar Fuset no estava connectada a cap grup electrogen, amb el que també ha patit el tall de llum. I el servei ha tardat a reprendre’s, segons les mateixes fonts, perquè quan ocorre una cosa així, manteniment ha d’anar revisant els 160 quadres elèctrics que hi ha a la Ciutat de la Justícia de manera manual i anar activant-los. D’aquesta forma, el servei sol tardar a restablir-se entre dues i tres hores.

FRONTS JUDICIALS

Aquest no és l’únic front judicial que té obert Fuset, ja que pròximament haurà d’asseure’s en el banc dels acusats per l’accident mortal d’un treballador durant la instal·lació de les graderies per als concerts de Vivers de 2017. En aquesta causa Fiscalia no l’acusa, però sí la família del mort.

Paral·lelament, el ministeri públic sí ha demanat que s’òbriga una investigació contra l’exedil per un presumpte delicte de prevaricació per concedir l’explotació de serveis d’hostaleria a canvi del muntatge de les graderies dels concerts de Vivers. Aquesta reclamació sorgeix arran de la causa de la defunció, però es tramitaria de manera independent.

El nou procediment contra Fuset se cenyiria a un delicte de prevaricació en relació amb la presumpta concessió comercial que va fer l’exedil en els concerts de Vivers de 2017, de tres barres de bar i cinc llocs de menjar, a canvi del muntatge de la graderia. Segons estima el ministeri públic, aquesta decisió va poder anar en contra de la Llei de Contractes del Sector Públic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − quinze =