25n
25N
25N

Correus ja custòdia 67.213 vots per correu en la Comunitat Valenciana per al 10N

Correus ja custòdia 67.213 vots per correu en la Comunitat Valenciana per al 10N
08/11/2019 -

Correus té ja en custòdia en les oficines postals de la Comunitat Valenciana un total de 67.213 sobres electorals de vot per correu, preparats per a ser entregats aquest diumenge en les meses electorals.

Per províncies, s’han recollit 36.295 vots en la de València; 23.494 a Alacant i 7.424 a Castelló, segons dades que ha facilitat Correus en un comunicat

A nivell nacional, Correus ha rebut un total de 900.188 vots per correu fins a aquest dijous, una xifra a la qual cal afegir els sufragis que s’hagen depositat fins a les dues de la vesprada d’aquest divendres, quan finalitzava el termini fixat per a realitzar aquest tràmit. Per a les eleccions del passat 28 d’abril, la vespra del tancament de termini s’havien rebut en les oficines postals un total d’1.222.937 vots, és a dir, un 26,39% més que ara.

La caiguda en els vots rebuts per Correus era previsible, ja que la setmana passada l’empresa ja va revelar que havia admés quasi un 30% menys de peticions d’electors que volien votar de manera postal que en les generals d’abril que, a més, van coincidir amb les autonòmiques de la Comunitat Valenciana.

Segons ha informat Correus, de tots els vots admesos, la Societat Estatal té ja en custòdia en les oficines postals de destinació un total de 738.653 sobres electorals. Tots ells estan ja preparats per a ser entregats diumenge que ve en les 59.555 taules distribuïdes en els 22.862 locals electorals del territori estatal.

Per a aquest procés electoral, Correus ha realitzat 4.050 contractes de reforç i ha posat tots els recursos organitzatius, tecnològics, materials i humans necessaris per a garantir el compliment de les obligacions de servei públic que li són encomanades aquests dies.

De fet, per a agilitar la gestió del vot per correu, les oficines postals han obert en festius locals i el diumenge, 3 de novembre, i han ampliat horaris durant aquesta setmana, incloent-hi l’obertura ininterrompuda des de les 08.00 hores fins a les 21.30 hores en les 112 oficines de tota Espanya en les quals es preveia major afluència de votants.

“Gràcies a totes aqueixes mesures i a la planificació dels recursos necessaris, el procés del vot per correu s’ha desenvolupat amb total normalitat”, destaquen des de la Societat Estatal.

Correus també s’ocupa que els vots admesos en qualsevol dels seus 8.600 punts d’atenció al públic en tot el territori siguen entregats diumenge que ve en la mesa electoral corresponent.

Per a la jornada electoral del 10 de novembre, l’empresa postal pública té encomanada la missió d’entregar els vots cursats per correu en les meses electorals i, una vegada finalitzat l’escrutini, recollir una còpia de l’acta.

DESPLEGAMENT ESPECIAL EL DIUMENGE

Per a això, establirà un desplegament logístic especial, integrat per més de 17.000 treballadors, entre personal de repartiment i d’oficines, i mobilitzarà tots els vehicles de la seua flota que siguen necessaris per al correcte desenvolupament de la seua missió.

Quan s’òbriguen els locals electorals, un primer equip de treballadors de l’empresa postal entregarà els vots en custòdia en les 59.555 meses electorals distribuïdes en els 22.862 locals electorals dels 8.131 municipis d’Espanya.

Així mateix, un altre grup de treballadors farà arribar a les meses electorals aquells vots per correu que pogueren rebre’s durant el transcurs de la jornada.

Un últim equip s’encarregarà de recollir al final de la jornada, en cadascuna de les meses electorals, el tercer sobre, amb una còpia de l’acta de l’escrutini. L’empresa s’encarregarà de la custòdia d’aquests sobres i del seu posterior lliurament, el dilluns a primera hora, en les Juntes Electorals corresponents.

TARGETES CENSALS

La col·laboració de Correus en les Eleccions a Corts Generals del 10 de novembre s’estén també al repartiment de les targetes d’inscripció en el cens i als enviaments de propaganda electoral, a més de les comunicacions a membres de les Meses Electorals i l’enviament als Ajuntaments de la llista del cens.

La Societat Estatal ha distribuït 34.870.482 targetes censals remeses per l’Institut Nacional d’Estadística a les llars dels ciutadans amb dret a vot el pròxim dia 10 de novembre, en les quals figuren les dades de la seua inscripció en el cens, així com el col·legi electoral i la taula de votació que els correspon.

A més, des del 25 d’octubre i fins al dia de hui, l’empresa ha estat repartint els enviaments de propaganda electoral dels diferents partits i coalicions que concorren als comicis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 5 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus