caixa popular

Emoció i tradició en la Platja de Pinedo amb Les Corregudes de Joies

Les Corregudes de Joies se celebraran, en la Platja de la Creu de la Conca de Pinedo, els dies 1, 2 i 3 d’agost

Emoció i tradició en la Platja de Pinedo amb Les Corregudes de Joies
01/08/2017 -

Arranca la Festa Grossa de Pinedo, i com mana la tradició, els veïns d’aquesta localitat valenciana tornaran a gaudir, un any més, de les populars Corregudes de Joies, una de les festes més arrelades de la història valenciana, els orígens de la qual es remunten al segle XVIII.

De la mà de l’Associació Corregudes de Joies i Sant Antoni Abad, així com de la Fundació Esportiva Municipal, encarregades de l’organització del festeig, la platja de La Creu de la Conca de Pinedo tornarà a omplir-se de tradició, espectacle i, sobretot, molta emoció. D’aquesta manera, durant els dies 1, 2 i 3 d’agost, entre les 19.00 i les 22.00 hores, els valencians tindran l’oportunitat de presenciar una de les carreres més esperades de l’any.

Les Corregudes de Joies de Pinedo consisteix en una carrera de 700 metres sobre l’arena de la platja, en la qual genets i amazones s’esforcen per a aconseguir el primer lloc a lloms dels seus cavalls, sense cadira de muntar. Un espectacle únic que no et pots perdre.

Aquesta històrica competició la van iniciar els antics homes de l’horta valenciana, amb l’objectiu de competir per la ‘joia’ lligada al coll, un mocador de seda de diferent color sobre una corona de llorer que es regalava a la dona estimada en finalitzar la carrera. En l’actualitat, i a pesar que el premi segueix sent el mateix, les corregudes han evolucionat i els genets competeixen també amb les amazones per arribar primers a la línia de meta.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 13 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats