caixa popular

Corredor Mediterrani: qüestió de prioritats

12/06/2017 -

Existeix una aposta clara i reiterada pel Corredor Mediterrani tant per part del govern autonòmic, com de la societat civil valenciana, d’açò no tenim dubtes, hui més que mai és visibilitzat aquesta reivindicació fora de les nostres fronteres regionals.

És necessari un corredor ferroviari com ho entén Europa, açò és amb ample europeu i alta velocitat, gens d’arranjaments de “tercer fil”, perquè és clar que hem de ser competitius a Europa, ho reclama i ho necessita la nostra indústria, els nostres empresaris i la ciutadania valenciana.

La finalitat del Corredor no és una altra, que connectar per AVE les comunitats litorals entre si i al seu torn amb Europa a través de la frontera amb França.

Ara, de seguir així el ritme d’inversions que porta el govern central, les obres, que ja sabem que ni enguany ni el pròxim s’acabaran, molt temem que la nova data marcada pel Ministeri de Foment de finalització en 2019, puga distanciar-se en el temps “sine die”, perquè el Nus de l’Alzina, ací segueix embullat, perquè la solució del tercer fil, no ens val, i a més ara el Ministeri de Foment rescindirà i tornarà a licitar els contractes d’obra de construcció de dos trams del Corredor Mediterrani en sorgir “problemes irresolubles”, açò sí, manifestant el compromís del Ministeri amb el Corredor Mediterrani…

Però és que el que volem des de la Comunitat Valenciana és inversió i fets des del govern de Madrid, i no més “apostes verbals pel Corredor, ni bones paraules”.

Si tenim clar que el Corredor Mediterrani és una infraestructura necessària i clau, no solament per a la nostra Comunitat, sinó també per a tot l’arc mediterrani peninsular, ja que en una societat com l’actual per a ser competitius es necessiten els instruments logístics adequats, de manera que una xarxa viària d’alta velocitat, així com un doble eix ferroviari amb ample internacional i que puga ser utilitzat per mercaderies i passatgers, amb la deguda connexió amb ports i aeroports, és fonamental per al creixement de la nostra economia.

Si sabem que el Corredor connectarà entre si les principals ciutats del sud-est peninsular, unint 11 províncies de diferents CCAA i cinc de les 10 majors àrees metropolitanes, o el que és el mateix el 20 % de la superfície nacional i més del 47 % de la població espanyola. Connectarà a l’Espanya mediterrània amb el centre d’Europa en temps rècord.

Si coneixem que les quatre comunitats autònomes integrades en el Corredor generen hui el 45 % del PIB espanyol, el 48,9 % de les exportacions espanyoles, i suposen el 50 % del tràfic terrestre de mercaderies de la nostra península.

Si existeix un ampli consens en tota la societat a favor de la necessitat del Corredor, perquè entenem que és positiu per a la nostra terra, Per què tenim la sensació que no és una prioritat per al govern central?


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 8 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris