25n
25N
25N

Correa, líder de la trama Gürtel, confessa que tenia diners a Suïssa: "Com el rei d'Espanya"

Correa, líder de la trama Gürtel, confessa que tenia diners a Suïssa: "Com el rei d'Espanya"
12/03/2020 -

El líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, ha assenyalat aquest dijous que quan el seu assessor financer –considerat ‘cervell’ financer de la trama– Ramón Blanco Balín li va presentar a l’administrador de comptes Arturo Fasana i li van crear una societat a Suïssa, li van explicar que els seus diners anava a passar pel compte ‘Soleado’, “per on passen les grans fortunes del país, inclosa la del rei d’Espanya” –referint-se a Juan Carlos I–.

“Em diuen que no faça preguntes però que hi ha un assumpte que es diu ‘Soleado’ i tu passaràs per ací que és per on passen les grans fortunes del país inclòs la del rei d’Espanya”, ha apuntat Correa en el judici per la contractació de l’organització de la visita del Papa Benedicto XVI a València en 2006.

A respostes de l’advocat de Blanco Balín, ha explicat que va ser el gendre de José María Aznar, Alejandro Agag, qui li va posar en contacte amb Blanco Balín i aquest li explica que li organitzarà els seus temes personals, li crea una estructura per a les seues finances i li porta a Ginebra on li presenta a Arturo Fasana perquè “té despatx allí i porta grans fortunes espanyoles”.

“Com tenia diners a Suïssa i Mònaco, i no era diners declarats a Espanya (…) m’ho presenta -a Fasana- i a Dante Canónica -un altre dels presumptes testaferros-“, ha apuntat per a després afegir que mai he declarat sobre aquest assumpte “perquè he tingut por” per la seua persona.

Després d’això, ha mostrat la seua incredulitat davant el fet que Fasana fora posat en llibertat després de la seua detenció mentre ell està a la presó, i, referint-se al rei emèrit, ha indicat que quan ell està en la seua cel·la en la Nit de Nadal i sent que “la justícia és igual per a tothom” li entren “ganes de plorar”.

“Fa anys que no veig la meua filla, i aquests senyors amb diners en el mateix compte que jo estan en llibertat”, ha ressaltat mentre era interromput en diverses ocasions pel president de la Sala penal que li demanava que se cenyira a la visita del Papa a València.

A més, Correa ha apuntat en la seua compareixença en l’Audiència Nacional que s’hauria de detenir a Fasana i demanar-li els comptes que administra, i ha afegit que hi ha gent “molt important que ix en la televisió” amb diners en eixe compte. “Grans fortunes en el mateix compte que el meu. Gent molt important que veiem en televisió, i jo en la presó. La Justícia no és igual per a tots, a Espanya no”, ha afegit.

DEFENSA QUE NO CONEIX A NINGÚ DEL PP VALENCIÀ

La declaració de Correa, que ha durat unes dues hores, ja havia sigut interrompuda en diverses ocasions pel president del tribunal, José Antonio Mora, que li ha convidat al fet que centre la seua intervenció en la seua participació en la visita del Papa.

Així, el líder de la Gürtel ha apuntat que ell no coneix a ningú del PP de València, ni tan sols a l’expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino –que s’enfronta a 11 anys de presó–; que l’únic contacte que ha tingut amb l’expresident de la Comunitat Valenciana Francisco Camps va ser en les noces de la filla de José María Aznar; i que les relacions amb els ‘populars’ d’eixa regió es deuen a Álvaro Pérez ‘el Bigotes’.

Encara així, ha volgut subratllar que ‘el Bigotes’ “tenia set concursos” a València, mentre que una altra empresa “tenia 100 concursos de la Generalitat”. “I encara sort que ens van donar això del Papa”, ha afegit, al mateix temps que ha indicat que l’únic contracte important que tenia la Gürtel era el muntatge de l’estand institucional de Fitur, sobre el qual ha assenyalat que li van donar el “primer premi”.

Finalment, preguntat per si li van comunicar que la constructora Teconsa –empresa que va ser l’adjudicatària de la visita del Papa– anava a fer de “pantalla”, Correa s’ha limitat a dir que era una “pràctica habitual en totes les empreses i concursos públics”. “Una empresa per estètica ha de donar la cara perquè és una empresa sòlida. Es fa en el món sencer. Hi ha mil concursos en els quals es presenten pantalla”, ha recalcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − dos =