25n
25N
25N

Coronavirus a Espanya: 13.716 casos confirmats i 774 persones en l'UCI

Un total de 1081 persones s’han recuperat del virus

Coronavirus a Espanya: 13.716 casos confirmats i 774 persones en l'UCI

La xifra de casos de coronavirus confirmats a Espanya ascendeix a 13.716, segons ha informat Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries. Aquesta xifra suposa un increment del 18% respecte a les xifres del dia anterior que, traslladat a persones, suposa 2538 casos més. La dada positiva són les 1081 persones que han aconseguit superar el virus i estan recuperades.

En la roda de premsa, Simón ha ressaltat que l’increment de casos és “inferior a les setmanes anteriors”, tot i que ha puntualitzat que “s’ha de ser prudent” amb aquesta reducció en la detecció de casos, ja que no implica necessàriament una reducció real (hi ha persones que tenen diversos símptomes de coronavirus, però que no s’han pogut fer la prova que ho confirme).

El nombre d’ingressats en l’UCI (Unitat de cures intensives) ha augmentat en 211 persones al territori espanyol, per a sumar un total de 774. Aquests són els pacients que necessiten una major atenció per part del personal sanitari, ja que es troben en una situació de salut crítica. En una situació de menor gravetat, 5717 persones romanen hospitalitzades. I, segons la confirmació del Ministeri de Sanitat, la xifra de morts és de 598 persones.

La taxa d’incidència del coronavirus se situa en 28 contagis per cada 100 000 habitants a Espanya. Les comunitats de La Rioja i Madrid són les que més casos per cada 100 000 habitants presenten, amb una xifra de 130 i 83 respectivament. La Comunitat Valenciana es manté en xifres estàndard respecte a la resta d’Espanya.

Simón ha reconegut que “molts hospitals estan patint problemes” d’abastiment d’equips de protecció. “S’estan solucionant ara com ara, i és probable que al llarg dels pròxims dies aconseguim suficients equips de protecció individual”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + setze =

bombers
Valencia activa