El copagament per a famílies monoparentals desapareixerà abans d'estiu

El copagament per a famílies monoparentals desapareixerà abans d'estiu
10/05/2018 -

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig. El copagament per a famílies monoparentals desapareixerà abans d’estiu. El Consell procedirà a l’eliminació del copagament farmacèutic tant per a les famílies monoparentals, abans que acabe l’estiu, com per a les persones titulars i beneficiàries de la renda d’inclusió, abans que finalitze l’any.

Així ho ha explicat el cap del Consell en la sessió de control de les Corts, on ha recordat que, durant aquesta legislatura, entre altres mesures adoptades en l’àmbit de la sanitat, el Govern valencià “ha recuperat la universalitat del sistema sanitari, ha garantit l’accés als tractaments de totes les persones malaltes d’hepatitis C i ha retornat la gestió pública al departament de salut de la Ribera”.

“Es tracta de mesures que milloren la vida de les persones i ajuden a pal·liar el maltractament del Govern central en qüestions sanitàries”, ha asseverat el president, qui ha emfatitzat que, en el “camí de recuperació i reparació”, una qüestió “essencial” del dret universal a la salut és l’accés als medicaments.

“Per açò, des de 2015, el Consell està treballant perquè els pensionistes amb rendes baixes, les persones amb diversitat funcional, els menors en perill d’exclusió, les persones en situació de desocupació, les famílies monoparentals i les persones titulars i beneficiàries de la renda d’inclusió no hagen de patir les conseqüències d’un copagament injust”, ha afirmat Puig.

En aquest sentit, el president ha detallat que en 2017 s’han invertit 52,6 milions d’euros i “solament en el primer quadrimestre de 2018 la quantitat ascendeix a 18,2 milions d’euros”.

Segons Puig, a l’inici de la legislatura el 32% dels pensionistes no podien iniciar el seu tractament i el 16% ho abandonava i, en el cas de les persones amb diversitat funcional, els percentatges d’adhesió i d’abandó se situaven en un 43% i un 17%, respectivament.

“La nostra Comunitat no pot fer triar entre la subsistència o la salut”, ha emfatitzat el president, “i per açò, en 2016, acabem amb el copagament farmacèutic dels pensionistes amb rendes baixes i persones amb diversitat funcional”.

A més, el president ha recordat que, a principis de 2017, es va eliminar el copagament als menors en situació de risc, una mesura a la qual, aquest mes, s’ha unit la supressió del mateix a les persones en situació de desocupació amb ingressos inferiors a 18.000 euros anuals.

“Hem trencat un altre mur de desigualtat en l’accés a la salut”, ha assenyalat Puig, “i solament des de l’entrada en vigor d’aquesta mesura l’1 de maig, més de 24.000 persones s’han beneficiat de les ajudes”.

Economia i turisme

Durant la sessió plenària, el president ha definit l’ocupació com “la gran prioritat de la política econòmica del Consell”, i ha recordat l’aposta del Govern valencià “per una economia sana, diversificada i amb major productivitat”.

En aquest sentit, Puig ha defensat el paper del turisme com a generador de creixement i ocupació i ha recordat que “representa el 13,2% del nostre PIB i suposa més del 14% de l’ocupació, és a dir, prop de 300.000 llocs de treball”.

“Apostem per incrementar el turisme”, ha afirmat el president, “i ho fem amb premisses clares de qualitat, eficiència i sostenibilitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

Bonica fest 2019
turismo salou