25n
25N
25N

Cooperació demana el reintegrament de 650.000 euros recuperats del cas Blasco per a destinar-los a l'ajuda internacional per al desenvolupament

Cooperació demana el reintegrament de 650.000 euros recuperats del cas Blasco per a destinar-los a l'ajuda internacional per al desenvolupament
14/02/2021 -

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha sol·licitat a la Direcció General de Relacions amb les Corts l’ingrés dels 649.611 euros que la Generalitat ha recuperat del cas Blasco.

Els diners provenen de la subhasta de dues finques que l’exconseller de Solidaritat posseïa al terme municipal d’Alzira “i que va entregar al jutjat per a rescabalar una part de la responsabilitat civil derivada del saqueig dels fons del departament que va dirigir entre 2007 i 2011”, ha explicat la consellera de Cooperació, Rosa Pérez Garijo.

La Conselleria basa la seua sol·licitud en el que preveu la Llei 18/2017, de 14 de desembre, de la Generalitat, de Cooperació i Desenvolupament Sostenible, l’article 18 de la qual estableix que els recursos destinats a la cooperació internacional al desenvolupament podran augmentar-se amb els ingressos obtinguts de la recuperació d’actius, segons sentències judicials fermes, ordenant el reintegrament de fons públics indegudament disposats. La norma també preveu que aquests ingressos generaran crèdit en el pressupost de la conselleria competent en matèria de cooperació internacional al desenvolupament.

Rosa Pérez Garijo ha assegurat que la petició servirà perquè els fons públics “tornen on han d’estar, que és en aquesta conselleria, d’on van ser espoliats”.

Pérez Garijo ha confirmat que els diners “es dedicaran al que s’haurien d’haver dedicat en el seu moment, que és a polítiques de cooperació; a polítiques destinades a les persones més vulnerables”.

De fet això és el que preveu també la Llei 4/2020, de 30 de desembre, de Pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2021, que ordena que el reintegrament de fons públics indegudament disposats quedaran afectes al pressupost de la conselleria competent en matèria de cooperació al desenvolupament, i seran destinats al compliment de fins propis vinculats directament a la cooperació internacional per al desenvolupament.

Pròximes subhastes

En aquest sentit, el director general de Relacions amb les Corts, Antonio Torres, ha recordat que “el Consell es va comprometre a ingressar tots els fons recuperats en el compte de la Conselleria de Cooperació per a dedicar-los als seus autèntics fins”.

“En aquests moments hi ha tres immobles a Espanya i dos més a Miami que eixiran pròximament a subhasta. Quan se’n facen efectives, els diners aniran directament a Cooperació”, ha assenyalat Torres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − tres =