caixa popular

El Govern de la Nau augmenta la convocatòria de borses de treball

El Govern de la Nau augmenta la convocatòria de borses de treball
29/08/2017 -

Durant els seus dos primers anys al capdavant de l’Ajuntament de València, el Govern de la Nau ha convocat més borses de treball per a cobrir les necessitats de gestió dels serveis municipals i complir el seu compromís de recuperació de l’ocupació pública, de les quals va convocar l’anterior govern del Partit Popular en els seus 12 últims anys de govern. Amb aquesta iniciativa, i malgrat la cotilla imposada des del Govern Central amb la taxa de reposició, s’ha iniciat la reversió d’un procés de reducció de plantilla que afectava cada vegada més a l’eficiència en la gestió pública i a la qualitat de les prestacions que la ciutadania rep del seu govern local.

Pel nombre d’instàncies presentades, amb un total de 3.105, destaca la borsa convocada per a cobrir, interinament, llocs d’auxiliars administratius, seguida per la d’educador/a infantil, amb 989 instàncies, i per la de Tècnic d’Administració General (TAG), amb 747. Entre les primeres borses que es van convocar figuren les de Mestre/a d’Educació Infantil, Mestre/a d’Educació Primària, Mestre/a d’Educació Estrangera Anglès, Mestre/a d’Educació Física o Educador/a infantil apostant clarament per les escoles que depenen del consistori. A més, també s’han convocat, entre altres professions, treballadors/es socials, arquitectes, arquitectes tècnics, inspectors/es d’obres i serveis, economistes, informàtics/ques, enginyers d’obres públiques, estadístics, tècnics/ques de participació ciutadana i transparència o tècnics de comunicació. La suma d’instàncies presentades per a optar a aquestes vacants ha superat les 8400.

A la convocatòria de 31 borses de treball en aquests dos anys cal afegir-li la convocatòria d’oposicions en la Policia Local per a cobrir places d’intendent principal, intendent, inspector i oficial, amb un total de 946 instàncies presentades.

A més, cal destacar, que “la immensa majoria” de borses o estaven “a punt d’acabar o esgotades” i “desfasades”, ja que algunes dataven dels anys 90, amb els inconvenients que això ens ha suposat, com per exemple no poder contractar tota la gent que es necessitava en l’any 2016.

El Govern de la Nau, que aquest mateix estiu ha anunciat l’impuls a un Pla d’Ordenació de Recursos Humans per a resoldre les necessitats de la plantilla municipal, ha pres en els dos últims anys diferents mesures encaminades a posar fi al procés de decreixement de la plantilla iniciat l’any 2010, . Des de llavors, el nombre de treballadors i treballadores al servei de l’ajuntament ha anat disminuint des de 5.404 en 2010 a 4.707 en 2016. En enguany 2017, no obstant això, la tendència ha canviat amb un increment de personal previst en 90 llocs de treball.

Paral·lelament cal destacar altres mesures de modernització, racionalització i eficàcia promogudes des del Govern de la Nau, així com l’aprovació del nou Acord Laboral del Personal funcionari per al període 2016-2019, aprovat en novembre de 2016, que va ser qualificat pel regidor de Personal, Sergi Campillo, com un acord “històric i modèlic per a oferir un servei de qualitat i eficàcia als ciutadans”. “Estem posant ordre i trellat en les polítiques de personal, després del caos, la desídia i la inactivitat de l’anterior govern del PP”, ha afirmat Campillo.

Per últim, cal dir que tota la informació de les borses està publicada a la web valencia.es, en apartat d’oposicions i borses de treball, amb tota la informació accessible per a tota la ciutadania que la desitge consultar.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats