25n
25N
25N

Convocades manifestacions aquest dilluns pel 25N a València i per tota la Comunitat Valenciana

Carles Desfilis

Convocades manifestacions aquest dilluns pel 25N a València i per tota la Comunitat Valenciana
24/11/2019 -

Organitzacions i col·lectius feministes han convocat mobilitzacions aquest dilluns, 25 de novembre, amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, en diverses ciutats i pobles d’Espanya.

En diferents ciutats se celebrarà una marxa pel 25N, entre elles Barcelona, València, Alacant, Segòvia o Madrid. En la capital, el Fòrum de Madrid Contra la Violència a les Dones ha convocat l’habitual manifestació: arrancarà les 19.00 hores enfront de l’edifici de la bossa, i es dirigirà a la Porta del Sol, on es llegirà el manifest consensuat.

Amb motiu del 25N, des del divendres fins a aquest dilluns, s’han convocat mobilitzacions en més de 30 ciutats de tota Espanya, així com en diversos pobles. La majoria d’elles tindran lloc el mateix dilluns 25 de novembre, encara que per exemple a Còrdova, Guadalajara, Sevilla, entre altres ciutats, es van convocar el dissabte.

MANIFESTACIÓ MALGRAT “DISCURSOS MASCLISTES I NEGACIONISTES”

A l’habitual mobilització a Madrid, convocada per a expressar les reivindicacions de l’agenda feminista, enguany s’han adherit més de 130 organitzacions feministes, entre les quals hi ha sindicats i partits polítics.

Enguany, la tradicional convocatòria vol mostrar la intenció de “continuar avançant cap a una societat més justa i igualitària, malgrat les amenaces dels discursos masclistes i negacionistes d’aquesta violència específica”.

A més, reclama “la urgència” de donar compliment al Pacte contra la violència, actualitzant els indicadors estadístics que el Govern maneja en aquesta matèria, atés que encara exclou tipologies i casos que sí que estan contemplats en el Conveni d’Istanbul.

Des de les organitzacions participants, acusen a totes les administracions de “desídia, abandó i falta de voluntat política”. Així mateix, reclama el reforç del suport institucional a les dones que pateixen violències masclistes.

A més, volen assenyalar com a “severes” algunes formes de violència entre les quals destaca les que es basen en la “mercantilització del cos de les dones a través de la prostitució, el lloguer de dones amb finalitats reproductius o el porno”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 2 =