25n
25N
25N

El Consell aprova un conveni de col·laboració amb la Universitat de València per al funcionament de la Càtedra de Drets Lingüístics

El Consell aprova un conveni de col·laboració amb la Universitat de València per al funcionament de la Càtedra de Drets Lingüístics
27/03/2020 -

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Universitat de València (UV) per al funcionament de la Càtedra de Drets Lingüístics.

L’objectiu del conveni és la col·laboració per al funcionament d’aquesta càtedra, amb la finalitat de realitzar activitats relacionades amb la difusió i el reconeixement dels drets lingüístics vinculats a l’ús de les llengües minoritàries i la promoció del multilingüisme com a element de desenvolupament cultural i lingüístic.

Per això, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport aportarà 80.000 euros.

Totes dues institucions tenen objectius i interessos comuns en els camps de la formació, investigació, difusió i divulgació dels drets lingüístics de la ciutadania i el multilingüisme.

Així mateix, consideren d’interés prioritari la realització d’accions i la posada en marxa de projectes destinats al desenvolupament de la Càtedra de Drets Lingüístics i polítiques lingüístiques per al multilingüisme.

Per això, es fa necessari continuar col·laborant per a garantir la creació d’estructures científiques i acadèmiques en l’àmbit universitari que proporcionen a les noves generacions un espai d’estudi i reflexió i crear, així, un discurs jurídic alternatiu al dominant, més favorable a la normalització lingüística, i que permeta aconseguir una vertadera igualtat.

Per això, la conselleria es compromet a col·laborar econòmicament amb la Universitat de València en les despeses ocasionades pel funcionament de la càtedra en el desenvolupament de les activitats incloses en el conveni.

Activitats

Entre aquestes activitats destaquen l’impuls de la investigació acadèmica mitjançant beques pre i postdoctorals, treballs de recerca, tesis i projectes, premis d’investigació general.

Així mateix, s’establiran sistemes de cooperació amb altres universitats estatals i internacionals i també amb institucions o xarxes de la societat civil, nacionals i internacionals, que treballen i persegueixen objectius semblants.

Un altre de les finalitats és consolidar la càtedra com un centre d’intercanvi, debat i reflexió, a través de l’organització de congressos, trobades, cursos, seminaris, jornades i conferències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + tres =