caixa popular

L'Ajuntament firma un conveni amb la Generalitat per a cobrar multes

L'Ajuntament firma un conveni amb la Generalitat per a cobrar multes
08/06/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, i el conseller d’Hisenda, Vicent soler, han signat aquest matí un conveni de col·laboració que facilitarà que l’Ajuntament puga cobrar multes de trànsit i de l’ORA en tota la Comunitat Valenciana, independentment que la persona a la qual se li imposen visca o no en la ciutat o no tinga comptes bancaris a València. Ribó ha destacat que el resultat d’aquest Conveni, en virtut del qual es podrà fer efectiu el cobrament de 152.780 multes corresponents al període 2011-2014, amb un import aproximat de 16 milions d’euros, serà “més eficàcia, major equitat i millors servicis per a la ciutadania”. Ribó ha advertit que “a partir de hui aquells infractors que siguen sancionats, han de tindre en compte que la seua multa serà executiva”.

“Este acord és molt important per al Govern de la Nau: l’equitat i la igualtat a València”, ha dit Ribó, qui ha recordat que en la ciutat entren diàriament desenes de milers de cotxes de persones que no són de València, i també viuen milers de persones que, no obstant això, tenen els seus comptes corrents fóra. “Per açò és una qüestió d’equitat que a totes les persones li les tracte d’igual manera. Tots els ciutadans tenim l’obligació de complir les normes, independentment d’on residim a la Comunitat Valenciana”.

D’altra banda, l’alcalde ha assegurat que “amb aquesta mesura que hem signat assegurem una major eficàcia recaptatòria, però sobretot evitem que molts infractors de les normes de trànsit tinguen impunitat en les seues conductes, com ocorre ara. A partir d’aquest conveni totes les infraccions comeses en la ciutat seran sancionades i recaptades de forma més àgil”. Com és sabut, fins ara les sancions que s’imposaven a València a persones que residien fora de la ciutat no podien cobrar-se via executiva, ja que l’Ajuntament no tenia competències per a embargar els comptes de sucursals de fora de la ciutat.

Joan Ribó ha afirmat que “la seguretat i el respecte a la convivència són arguments fonamentals per a la nostra pràctica política diària, i hui donem una nova mostra. Des del Govern de la Nau, i també des del Govern del Botànic, en un exercici de col·laboració institucional, hem treballat fort per a aconseguir aquest conveni que és una fita important i un precedent per a futures ampliacions”.

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha assenyalat l’objectiu de la Generalitat de “col·laborar al màxim amb els ajuntaments i impulsar una acció coordinada entre les administracions públiques per a aconseguir una millor gestió dels ingressos locals”, i en eixe sentit ha anunciat que es proposarà a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies estendre un conveni similar al signat amb València a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 17 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats