25n
25N
25N

Controlat l'incendi del Parc Fluvial del Túria en Riba-roja, que va obligar a evacuar a 1.300 alumnes

Controlat l'incendi del Parc Fluvial del Túria en Riba-roja, que va obligar a evacuar a 1.300 alumnes
07/03/2020 -

L’incendi del Parc Fluvial del Túria, en Riba-roja, que va obligar aquest divendres a evacuar a 1.300 alumnes s’ha donat per controlat, després d’haver-se estés al llarg de dos quilòmetres pel marge del riu, segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències i l’Ajuntament de la localitat.

El foc es va donar per controlat a les 19.52 hores del divendres i efectius terrestres han treballat en el terreny durant tota la nit. Per a prevenir que les flames aviven en algunes zones, romandran en el terreny quatre brigades fins que puga donar-se per extingit en les pròximes 24-48 hores, ha informat el consistori.

L’incendi, del qual encara es desconeixen les causes, s’ha estés al llarg de dos quilòmetres per marge del riu, i ha afectat una part de xops, encara que la zona d’apadrinament impulsada pel programa mediambiental municipal EcoRiba, amb l’alumnat del CEIP Mes d’Escote, ha pogut salvar-se, així com alguns exemplars arboris d’interés.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga s’ha personat aquest matí en la zona de canyar afectada per l’incendi i ha anunciat que mantindrà en les pròximes hores una reunió d’urgència amb el govern municipal amb la finalitat d’avaluar els danys i prendre mesures urgents davant la situació.

ALUMNES I VEÏNS EVACUATS

L’incendi, que es va iniciar a primera hora del matí, va obligar aquest divendres a desallotjar algunes instal·lacions i edificis pròxims de manera preventiva pel fum generat. Es va evacuar a 1.355 alumnes i alumnes de col·legis de la zona, així com a 47 veïns residents en la primera línia del Parc, en la zona de Mas d’Escoto. Paral·lelament, es va confinar a les seues cases als residents en el centre històric.

El Centre de Coordinació d’Emergències va determinar l’Índex de Gravetat Potencial 1, que es refereix a l’incendi que, en la seua evolució més desfavorable, puga preveure la necessitat de mesures per a la protecció de persones alienes al dispositiu d’extinció o que existisquen béns aïllats amenaçats de naturalesa no forestal o mal forestal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 4 =