25n
25N
25N

Procés de licitació del contracte de neteja de dependències municipals

Procés de licitació del contracte de neteja de dependències municipals
03/03/2017 -

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí la convocatòria per a l’adjudicació del servici de neteja dels edificis i dependències municipals que va quedar desert en setembre del 2016 augmentat en 700.000 euros. Entre les principals novetats es destaca la incorporació de clàusules socials i mediambientals i sobretot d’estabilitat de l’ocupació.

Una altra de les principals novetats de la prestació del servici serà l’arreplega selectiva per mitjà de bosses de colors en els despatxos i el seu posterior trasllat als contenidors de residus sòlids. Així ho ha anunciat aquest matí el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, qui ha subratllat que “amb aquest contracte el que volem és millorar les condicions de neteja dels edificis municipals i per això hem augmentat el pressupost en 700.000 euros després que es quedara deserta l’anterior convocatòria l’any passat. A més, hem introduït una sèrie de clàusules molt importants des del punt de vista mediambiental, ja que obligarem que en tots els despatxos hi haja punts de recollida selectiva o laborals, perquè les empreses tenen l’obligació de subrogar al personal de l’actual empresa, així com no modificar unilateralment les seues condicions de treball, entre altres.”

La convocatòria inicial per a la prestació del servici es va realitzar en primera instància el passat mes de setembre, juntament amb els lots de neteja de mercats i de col·legis. Ambdós van ser adjudicats, a la firma Ferrovial en el primer cas, per un import de 3.799.753,75 €; i a Fovasa, per 489.209 euros, en el segon; però el primer lot, el corresponent a la neteja de les dependències municipals (amb un import d’eixida de 2.952.183 euros), va quedar desert.

La nova convocatòria hi ha incrementat el pressupost d’eixida en 700.000 euros, la qual cosa ressitua la nova xifra de licitació en 3.631.783 euros, amb termini de prestació de 2 anys, amb una pròrroga de dos més.

Tal com s’ha destacat des de la Regidoria de Govern Interior, en les condicions especials d’execució del contracte s’estableix que les noves contractacions de personal que haja de realitzar l’empresa adjudicatària del contracte han de fer-se, entre altres, entre persones en situació de desocupació de llarga duració, majors de 45 anys, persones amb discapacitat o en situació d’exclusió social, com les dones víctimes de violència de gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 5 =

museo prehistoria