25n
25N
25N

Continua la poda de palmeres de l'avinguda Regne de València

Continua la poda de palmeres de l'avinguda Regne de València
06/08/2019 -

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha explicat que des del dia 31 de juliol l’Ajuntament duu a terme «una gran operació» de poda a l’avinguda Regne de València, i està prevista la seua conclusió a finals del mes d’agost. A l’avinguda Regne de València hi ha un total de 203 Phoenix dactylifera, de les quals 138 són palmeres femelles i 65 palmeres mascles. Es tracta d’exemplars de gran altura en tots els casos, pel que els treballs de poda «són costosos i s’han de fer amb cura».

«Amb aquesta operació de poda treballem per evitar el risc de fractura. Els tècnics de la regidoria inspeccionen de forma exhaustiva, amb plataforma elevadora, l’estípit de la palmera, a fi de detectar estrangulacions, fissures, arrels aèries en estípit, buits, inclinació d’estípit i altres defectes estructurals. A la copa s’observa la possible presència de plagues i malalties, especialment de Rhynchophorus ferrugineus», ha explicat Campillo

A més, també es recull el dàtil de les palmeres femelles, que en el cas de les palmeres de Regne de València –al ser de gran copa- arriba als 350 o 400 kg i es converteix en altra circumstància que contribueix de manera especial a augmentar el risc de fractura per la sobrecàrrega qu representa per a les palmeres aquesta fructificació.

Campillo ha dit que es tracta de «palmeres singulars de la història i evolució de València. La cura de les nostres zones verdes són prioritat perquè els nostres entorns lluïsquen amb tota la seua bellesa. Amb aquests treballs de poda s’aconsegueixen múltiples beneficis, ja que evitem brutícia als nostres carrers, accidents i caigudes a causa dels fruits que arriben a terra i millorem l’estat de salut de les palmeres».

Per a la poda d’alguns exemplars en el sentit de circulació del riu a la Gran Via Marqués del Túria, cal tallar el trànsit i desviar les línies d’EMT. A fi que aquesta incidència siga la menor possible, aquesta actuació ha estat programada per al dia 16 d’agost, amb l’autorització de la sala de control de trànsit del Servici de Mobilitat Sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020