25n
25N
25N

El comptador de feminicidis de l'IVAM es converteix en una "piràmide de violència masclista" per a aprofundir en les seues causes

El comptador de feminicidis de l'IVAM es converteix en una "piràmide de violència masclista" per a aprofundir en les seues causes
07/03/2020 -

El comptador de feminicidis instal·lat en la façana posterior de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) s’ha transformat en una “piràmide de violència masclista”, en una intervenció de StoolStreetArt que busca aprofundir en les causes de la violència contra les dones per a sensibilitzar sobre la importància d’acabar amb altres atacs “més subtils”.

En concret, la intervenció aprofundeix en les causes de la violència masclista i tracta de sensibilitzar sobre la importància d’acabar amb altres formes de violència més subtils, com ara el llenguatge no inclusiu o l’humor sexista, que juguen un paper fonamental en la construcció social de la violència contra les dones, ha indicat el col·lectiu en un comunicat.

La piràmide de violència masclista és una creació basada en el treball del sociòleg noruec Johan Galtung, que va establir que les causes de la violència directa contra un col·lectiu determinat estan relacionades amb la violència estructural o justificades per una violència cultural que les realimenta.

Durant l’acte d’inauguració de la peça l’associació Alanna, dedicada al suport a dones víctimes de violència de gènere, ha actualitzat el comptador de feminicidis amb la xifra definitiva de 99 dones assassinades a Espanya en 2019.

Malgrat que la xifra que aporta Delegació del Govern és de 55 dones assassinades en 2019, observatoris de la societat civil com Feminicidio.net “eleven a 99 el nombre d’assassinats comptabilitzant també feminicidis no íntims, feminicidis infantils, feminicidis familiars, feminicidis per prostitució i menors assassinats en el marc de la violència masclista entre altres”.

L’única manera d’acabar amb els feminicidis és aprofundir en la comprensió dels mecanismes socials que contribueixen a la generació de violència, per a així acabar progressivament amb ells. Des del començament del 2020 la xifra de feminicidis a Espanya ascendeix a 14 dones segons la Delegació de Govern, 22 dones segons Feminicidio.net.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 9 =