caixa popular

El CEIP 103 dirà adéu als barracons: Les obres ja han començat

El nou col·legi se situarà en les antigues naus de Cross de València

@VicentMarza

El CEIP 103 dirà adéu als barracons: Les obres ja han començat
31/01/2018 -

Anys interminables reivindicant un centre escolar en condicions que, finalmente, estan arribant a la seua fi. Els alumnes del CEIP 103 deixaran arrere els barracons, que durant tant de temps els han acompanyat, per a estrenar un nou col·legi que, segur, comptarà amb unes instal·lacions dignes que asseguren un ensenyament de qualitat per als alumnes.

Per les antigues naus de Cross de València, lloc on se situarà el nou col·legi 103, ja han passat les màquines que s’encarregaran de demolir les estructures prèvies, condicionar el solar i adequar els serveis públics necessaris per als treballs. A partir d’aquest moment, s’espera que els treballs de construcció vagen en augment perquè els alumnes del CEIP 103 no hagen de passar cap curs més en els barracons. I és que aquest centre és l’únic de la ciutat que està format íntegrament per barracons, i que, a més, ja acumula al voltant de deu cursos en aquestes aules que anaven a ser provisionals.

El Conseller d’Educació, Vicent Marzà, ja ha publicat en el seu compte de Twitter que ‘per damunt de tots els entrebancs i les incompetències dels governs anteriors: obres de l’escola 103 en marxa’. Així mateix, ha afegit que ‘continuarem treballant intensament per a construir tots els col·legis que ens queden perquè tots els xiquets i xiquetes tinguen aules dignes’.

La construcció del nou CEIP 103 és a càrrec de l’empresa Vialterra Infrastructuras S.A., que va aconseguir l’adjudicació en la Mesa de contractació de la Conselleria d’Educació i que, per tant, serà l’encarregada de construir un centre escolar que comptarà amb nou unitats d’Infantil, 18 de Primària, un menjador escolar i un habitatge per al conserge.

Des del 2009 en barracons

Va ser l’any 2009 quan es va decidir construir íntegrament un col·legi en barracons per la necessitat d’escolaritzar als xiquets de la zona. Una mesura que van assegurar que seria provisional, però que ha perdurat fins a l’actualitat. Les promeses que en dos anys es construiria el nou col·legi li les va portar el vent, i des de l’AMPA van començar una lluita constant per a reivindicar un lloc digne on estudiar.

Moltes han sigut les vegades en les quals s’han vist en l’obligació de suspendre les classes durant diversos dies, a causa de les fortes pluges que inundava els barracons. Una situació que res tenia a veure amb un fet casual, sinó que es va convertir en una situació quotidiana. Finalment, i encara que amb anys de retard, s’espera que les obres avancen a bon ritme perquè, quan arribe el següent curs escolar, el nou CEIP 103 ja siga una realitat.

Pla Edificant

Acabar amb els barracons en els centres educatius ha sigut l’objectiu principal del Conseller d’Educació des que el Govern del Botànic va prendre possessió. Per això, es va posar en marxa el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2019, amb el qual es comprometien a construir col·legis nous per a aquells centres que es trobaven en aules prefabricades, així com arreglar els que impartien les classes parcialment en aquests mòduls. No obstant això, dels 31 centres que es van proposar construir en 2016, tan sols es van realitzar sis.

Davant les crítiques pels retards d’aquest programa, l’octubre de 2017, era el President de la Generalitat, Ximo Puig, qui va presentar el Pla Edificant. Una resposta contundent que acceleraria la construcció i millora dels centres educatius de la Comunitat Valenciana. Així, s’estableix una aliança entre els ajuntaments, que seran els encarregats d’unir-se al pla, gestionar les contractacions i les certificacions de les obres, i la Generalitat, que s’encarregarà de pagar el projecte. Sens dubte, un nou pla que ha ajudat a accelerar els tràmits de licitació, i que compta amb una inversió de 700 milions d’euros, que es destinaran a construir més de 200 centres i reformar altres 500.

De moment, al voltant de 68 ajuntaments ja s’han adherit al Pla Edificant, i el Consell contempla, per al 2018, una transferència de 111 milions als municipis perquè, d’una vegada per sempre, els estudiants de la Comunitat, igual que ho farà el CEIP 103, disposen d’aules dignes.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 6 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios