25n
25N
25N

El Conservatori acull el I Concurs Nacional de Clarinet 'Llíria, Ciutat Creativa'

Aquest projecte de caràcter pedagògic, que se celebrarà el 19 i 20 de juny, reunirà a clarinetistas de tots els cursos i edats

El Conservatori acull el I Concurs Nacional de Clarinet 'Llíria, Ciutat Creativa'
14/05/2021 -

El Conservatori Professional de Música de Llíria acollirà, entre els dies 19 i 20 de juny, la primera edició del Concurs Nacional de Clarinet ‘Llíria, Ciutat Creativa’. Aquest projecte de caràcter pedagògic, que ve motivat per la condició de Ciutat Creativa per la UNESCO amb la qual compta el municipi edetà, reunirà a clarinetistes de tots els cursos i edats.

Segons ha indicat el regidor d’Ensenyaments Artístics, Paco García, “aquesta iniciativa pretén convertir-se en un punt de trobada anual de referència dins del panorama clarinetístic nacional”.

Aquest esdeveniment està organitzat per S&M MUSIC, amb la col·laboració de l’Ajuntament i el Conservatori de Llíria, així com també de l’Associació per al Desenvolupament i Estudi del Clarinet (ADEC), la Unió Musical i la Banda Primitiva. Així mateix, també es desenvolupa amb la participació directa de diferents patrocinadors: Bufet, Selmer, Mafer Música, Vandoren, Puntorep, Bassus Edicions, Atelier de Celia, Avant Música, Consolat de Mar i Elles Dones.

Les inscripcions estaran obertes fins al 31 de maig en www.smmusic.es. Les persones participants interpretaran una obra obligada i una altra lliure, acompanyats per un pianista que facilitarà l’organització. García també ha explicat que “la prova estarà organitzada per cursos”. “Les persones que participen concursaran únicament amb altres aspirants del seu mateix curs, a excepció dels ensenyaments superiors on s’ha establit una categoria per a primer i segon curs de Grau Superior, i una altra per a tercer i quart”.

Està previst que el jurat designat estiga compost per persones amb una prestigiosa trajectòria professional en el món del clarinet, amb la col·laboració especial de membres de la Unió Musical i de la Banda Primitiva de Llíria. Els premis constaran de diplomes acreditatius, distincions a les màximes puntuacions de cada categoria, així com beques, lots de material i participacions en Màster Class de clarinet.

El lliurament de guardons es farà a la conclusió de cadascun dels dies (19 i 20 de juny), acompanyada amb un concert d’un clarinetista patrocinat per Selmer el dia 19, i per un recital d’un clarinetista patrocinat per Bufet en el cas del dia 20.

A més, el consistori premiarà a les persones guanyadores en cada categoria, contractant-les per a un recital dins de la seua agenda cultural. I fins i tot, en reconeixement al talent local, la Unió Musical i la Banda Primitiva també reconeixeran als seus membres amb major puntuació, amb l’organització d’un recital amb les seues respectives bandes simfòniques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − 4 =