caixa popular

Comencen els treballs de conservació del patrimoni forestal de Torrent

Per a realitzar la primera fase del projecte s’han contractat a 4 capatassos i 20 peons agrícoles; durant juliol, agost i setembre s’incorporarà un total de 40 peons agrícoles i 8 capatassos

Comencen els treballs de conservació del patrimoni forestal de Torrent
29/06/2018 -

Amb la finalitat de millorar la conservació del patrimoni forestal de Torrent, al mateix temps que es milloren les infraestructures en la muntanya pública i es realitzen tasques de prevenció d’incendis, el consistori torrentí ha iniciat els treballs de neteja i manteniment de les zones forestals del municipi. Les actuacions es realitzaran en dues fases que tenen com a durada un mes i mitjà, entre el 15 de juny i el 14 de setembre de 2018. Per a realitzar la primera fase del projecte, del 15 de juny al 30 de juliol, l’ajuntament ha contractat a 4 capatassos i 20 peons agrícoles. Durant juliol, agost i setembre s’incorporarà un total de 40 peons agrícoles i 8 capatassos.

La iniciativa s’emmarca dins del Programa de Foment d’Ocupació Agrària i Zones Rurals Deprimides, del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, seguint els criteris aplicats i valorats per la Comissió Executiva Provincial del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Una de les actuacions, que es duran a terme en la zona forestal del Vedat i en els barrancs, és el manteniment de les faixes de protecció, on s’està realitzant un esbrosse selectiu en una franja d’uns 20 metres als costats de camins, carrers i carreteres en les zones del Vedat proper a la muntanya, donat l’elevat perill d’incendi que representa l’excés de vegetació.

D’igual manera s’estan realitzant esbrosses selectius en les parcel·les de titularitat municipal del Vedat, on es practica el tall de matoll sense afectar a les espècies protegides o de representativitat de la zona, “de manera que es reduïsca el risc de propagació d’incendis i es permeta l’accessibilitat a certes zones”, ha assenyalat la regidora de Medi ambient, Inma Amat.

Una altra de les mesures, que és la neteja i condicionament de jaços de barrancs, consisteix, bàsicament, en l’eliminació de canyes i altres espècies alóctones del jaç i marges dels barrancs, evitant intervenir en talusos per a impedir episodis d’erosió.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + un =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC