25n
Orgull
Orgull

La Conselleria de Transició Ecològica reforça el programa de voluntariat ambiental en el qual participen més de 3.000 persones

Paula Tuzón visita la torre de vigilància de l’Associació per a la Defensa de la Naturalesa d’Énguera que controla 30.000 hectàrees de terreny forestal

La Conselleria de Transició Ecològica reforça el programa de voluntariat ambiental en el qual participen més de 3.000 persones
13/07/2021 -

La Conselleria de Transició Ecològica ha reforçat el programa de voluntariat ambiental en el qual participen més de 3.000 persones amb una dotació de 589.720 euros que beneficia a 105 ajuntaments i entitats. La xifra suposa un increment del 25% respecte a l’any passat.

La secretària autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, i el director general de Prevenció d’Incendis Forestals, Diego Marín, han visitat la seu de l’Associació per a la Defensa de la Naturalesa d’Énguera (ADENE), una associació ecologista sense ànim de lucre que desenvolupa la seua activitat en la serra d’Enguera, i la seua torre de vigilància en l’Alt El Calderón.

Durant el recorregut, Tuzón ha destacat la “dilatada trajectòria d’ADENE”, que suma més de 50 persones voluntàries cada campanya i que reforça la vigilància i el control de 30.000 hectàrees de terreny forestal en els termes municipals d’Énguera, Chella i Bolbaite.

“Les labors de vigilància, informació, educació i sensibilització que desenvolupa ADENE suposen una important protecció addicional i complementària dels nostres boscos que inclouen espais de la xarxa Natura 2000 i Paratges Naturals Municipals”, ha subratllat.

El president de l’Associació, Fermín Poquet, ha explicat els eixos d’activitat que comprenen la vigilància i prevenció d’incendis forestals i les activitats de conscienciació i formació ambiental.

En aquest sentit, la secretària autonòmica ha valorat “l’educació ambiental com a estratègia essencial en matèria de prevenció i lluita contra el canvi climàtic”, a més de referir-se a l’evident impacte de l’emergència climàtica “que obliga a incorporar a tots els agents i actius possibles a les tasques de prevenció”.

El director general de Prevenció d’Incendis, Diego Marín, ha emmarcat el voluntariat ambiental en aqueix exercici de “suma d’esforços”. En el cas d’ADENE es tradueix en 7.248 hores de vigilància de camp i en la participació de les persones que viuen en la serra dins de l’equip d’informació i vigilància.

L’Associació per a la Defensa de la Naturalesa d’Énguera ha rebut enguany una ajuda de 9.159 euros de la Conselleria per a subvencionar les despeses de transport, material, assegurances i equipament necessaris per a “promocionar les iniciatives de voluntariat ambiental de conscienciació i protecció de la naturalesa”.

La Conselleria triplica el pressupost

La Conselleria de Transició Ecològica manté el seu compromís amb el voluntariat ambiental amb un pressupost que enguany torna a créixer i se situa ja en un 30% més respecte a 2018 i quasi triplica a l’import respecte a la convocatòria de 2016.

Aquestes ajudes al voluntariat ambiental en matèria de prevenció d’incendis forestals es troben englobades dins de l”Estratègia Mosaic’ desenvolupada per la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals i basada en els pilars de planificació, prevenció, innovació i gestió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 9 =