25n
Orgull
Orgull

La Conselleria de Transició Ecològica proposa una sanció de 30.000 euros a una empresa d'Alacant per mesclar residus de contenidors diferents

Els operaris de l’empresa mesclaven al mateix camió de recollida residus orgànics, plàstics, cartró i paper

La Conselleria de Transició Ecològica proposa una sanció de 30.000 euros a una empresa d'Alacant per mesclar residus de contenidors diferents
17/08/2021 -

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha presentat una proposta de sanció per valor de 30.000 euros a una empresa d’Alacant per incompliments normatius com la mescla de residus procedents dels diferents contenidors grisos, blaus i grocs.

Els fets es van produir el mes de juliol passat quan els residents d’una zona de la ciutat d’Alacant es van adonar que els operaris d’una empresa de recollida de fems mesclaven en un mateix camió els residus dels contenidors destinats a paper i cartó, plàstic i orgànic.

Davant aquesta situació, la Conselleria de Transició Ecològica va realitzar un requeriment a l’ajuntament de la ciutat d’Alacant per a obtenir tota la informació sobre aquests fets, que delaten una infracció considerada com una de les més greus en aquesta activitat.

La proposta de sanció de la conselleria de Transició Ecològica, contra la qual cap recurs, es tramita de manera independent a la qual també ha sigut proposada per l’ajuntament d’Alacant.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà ha manifestat que tots els operadors, tant públics com privats, han de saber que amb la recollida separada de residus en la Comunitat Valenciana “no es juga”. “Aquest tipus d’actuacions estan fora de lloc i aquells que incomplisquen les normes han de saber que no tenen cabuda aquest tipus d’actuacions”.

En aquest sentit, des de la conselleria s’estudia la possibilitat de promoure una sèrie de modificacions legislatives per a endurir les sancions davant els incompliments dels operadors, incloent-hi la possibilitat de retirar l’autorització administrativa per a operar en el municipi on s’haja produït la infracció, greu o molt greu.

Mireia Mollà ha assenyalat que aquest tipus d’actituds “són inacceptables, màximament quan destinarem importants quantitats de diners dels fons de reconstrucció en la millora de les recollides selectives, especialment de la nova recollida separada de bioresidus”

“Per a la millora de la gestió dels residus domèstics, és necessària la col·laboració decidida d’ajuntaments i empreses de recollida, públiques i privades, que no pot basar-se únicament en l’execució estàtica de contractes adjudicats fa quatre, sis o més anys”, ha recalcat la consellera.

En aquest context, Mollà ha animat a tota la ciutadania i visitants de la Comunitat Valenciana a reduir, reutilitzar i separar els residus contribuint a la sostenibilitat de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria de Transició Ecològica va publicar, el mes de juliol passat, la informació pública de les bases de la convocatòria de 20 milions d’euros destinades a la recollida separada de bioresidus, que s’adjudicaran a aquells projectes que tinguen una important implicació tant dels municipis proponents, com dels operadors de gestió dels mateixos ajuntaments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =