25n
25N
25N

La Conselleria anuncia una futura Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte a Quart de Poblet

La Conselleria anuncia una futura Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte a Quart de Poblet
12/02/2020 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat l’obertura d’una Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte a Quart de Poblet, que es posarà en marxa a partir de la segona quinzena de març i comptarà amb un equip tècnic multidisciplinari conformat per un psicòleg, un lletrat i un treballador social.

Aquest anunci s’ha produït aquest matí durant la presentació del nou programa de formació en matèria de violència de gènere destinat a la policia local que ha desenvolupat l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) i al qual se sumarà Quart de Poblet.

En l’acte, presidit per l’alcaldessa, Carmen Martínez, i al qual han assistit representants de les corporacions dels ajuntaments de Quart de Poblet, Mislata i Manises, així com l’equip tècnic de l’àrea d’Igualtat i membres de la policia local del municipi amfitrió, s’ha explicat que l’objectiu d’aquest curs és el de dotar d’eines i especialitzar a les i els agents per a acabar amb la xacra del masclisme. Per a això es treballarà en diferents sessions aspectes que abasten des de la prevenció i sensibilització fins a la detecció o el tracte i suport a les víctimes. Durant la presentació, la consellera ha posat l’accent principalment en la necessitat de donar a conéixer els serveis ja existents, treballant de manera coordinada des de les diferents institucions i cossos de seguretat.

D’igual manera, s’ha posat en relleu l’important paper que els i les agents locals juguen a causa de la seua proximitat i proximitat amb la ciutadania.

Per part seua, l’alcaldessa ha reafirmat el compromís del municipi per continuar treballant de manera coordinada entre institucions, municipis i els cossos de seguretat, en la mateixa línia, agraint que Quart puga comptar amb aquests nous serveis que complementen i reforcen les seues polítiques d’igualtat.

En aquesta primera edició s’espera que fins a quinze municipis de les tres províncies se sumen, aconseguint formar a un 20% dels cossos de policia local. Quant a l’oficina, formarà part de la Xarxa d’Oficines de la Generalitat d’Assistència a les Víctimes del Delicte, prestant una assistència integral i especialitzada, que comprén tant l’atenció jurídica com la psicològica i la social, durant tot el procediment, però també després de la seua finalització.

Es calcula que més d’un 60% de les atencions que es realitzen en aquest servei gratuït és a dones, per la qual cosa, al costat del nou programa de formació, totes dues actuacions se sumen a la labor que l’Ajuntament de Quart de Poblet porta anys exercint darrere de la igualtat i la fi de la violència masclista.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 8 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud