25n
Orgull
Orgull

La Consellera de Sanitat anuncia la licitació de l'obra del nou Espai Sanitari Roís Corella de Gandia

El complex sanitari comptarà amb un centre de salut integrat i un centre de salut pública

La Consellera de Sanitat anuncia la licitació de l'obra del nou Espai Sanitari Roís Corella de Gandia
28/08/2019 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha visitat les obres de demolició de l’antic hospital Francesc de Borja de Gandia on, una vegada finalitzen les obres, es construirà el nou Espai Sanitari Roís de Corella de Gandia.

Actualment, aquestes obres es troben al 70% de la seua execució, i segons ha manifestat la consellera de Sanitat, “des del departament sanitari s’està treballant perquè quan finalitze la fase de demolició de l’antic hospital es traga a licitació l’execució de l’obra del nou espai sanitari Roís de Corella”.

D’aquesta manera, segons ha manifestat Ana Barceló, “la finalitat és que entre setembre i octubre es publique la licitació de l’execució de l’obra per a evitar que es retarde el projecte“.

La creació d’aquest nou espai sanitari en el departament de salut de Gandia consta de dues fases. D’una banda, la demolició de l’antic hospital Francesc de Borja de Gandia, un edifici tancat des de l’any 2015 en trobar-se obsolet, i que s’ha dut a terme amb un pressupost pròxim als 1,4 milions d’euros. Les obres es van iniciar el passat 4 de febrer.

La segona fase consisteix en la creació del nou Espai Sanitari Roís de Corella que inclourà un Centre Sanitari Integrat amb una superfície de 6.760,28 metres quadrats construïts, un Centre de Salut Pública de 2.176,60 metres quadrats, un aparcament subterrani de 150 places per al personal sanitari i una zona enjardinada.

Ana Barceló ha assenyalat que “gràcies a aquest nou espai assistencial la població del departament de salut de Gandia comptarà amb els millors recursos assistencials, tant de primària com especialitzada”. Està previst que la construcció d’aquest complex finalitze l’any 2022.

Així mateix, la consellera de Sanitat ha afegit que “no solament es recupera un espai sanitari que fins ara estava obsolet, com és l’antic hospital, sinó que després d’un estudi sobre les necessitats reals dels ciutadans d’aquest departament es crearà un espai que serà referent sanitari en tota la zona”.

Espai Sanitari Roís de Corella de Gandia

El nou Centre Sanitari Integrat de Roís de Corella comprendrà les següents àrees funcionals: Recepció i Administració, Medicina de Família, Pediatria, Extraccions Perifèriques, Maternal, Treball Social, Cirurgia Menor i Punt d’Atenció Continuada (PAC).

També disposarà d’Unitat de Salut Sexual i Reproductiva, Odontopediatria, Unitat de Conductes Addictives, Unitat de Salut Mental (que engloba la Unitat de Salut Mental d’Adults, la Unitat de Salut Mental Infantil i l’hospital de Dia de Salut Mental), Unitat de Rehabilitació (amb especialitat en l’atenció al Dany Cerebral Adquirit i malalties neurodegeneratives).

Aquest centre atendrà part de la població que actualment és atesa en el centre de Salut Gandia-Beniopa, la dels consultoris auxiliars de Beniopa i Benepeixcar, així com en la Unitat de Salut Mental de l’hospital Francesc de Borja.

Quant al nou Centre de Salut Pública, que substituirà a l’actual situat al carrer Duc Carles de Borja, 19, comptarà amb les següents àrees: Administració i Direcció, Vigilància de la Salut (Unitats d’Epidemiologia i Sanitat Ambiental), Promoció de la Salut (Unitats de Promoció i Salut Laboral), Seguretat Alimentària (Unitat de Seguretat Alimentària), Casa del Pacient i Escola de Salut (amb aules d’informació, sales de reunions, biblioteca, recepció i administració).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 4 =