25n
25N
25N

Bravo anuncia que es renovarà tot el parc mòbil de la Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia

La consellera destaca que la Policia Autonòmica va realitzar en 2018 quasi mig milió d’actuacions malgrat que li falta el 20% del personal

Bravo anuncia que es renovarà tot el parc mòbil de la Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia
16/09/2019 -

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que la Generalitat renovarà tot el parc mòbil de la Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia i que s’adquirirà “més i millor material per a l’actuació policial”. La consellera ha realitzat aquest anunci en el seu discurs en els actes del Dia de la Unitat Adscrita que s’ha celebrat aquest dilluns en el Monestir de San Miguel dels Reis,

La consellera Bravo, que ha iniciat la seua intervenció recordant als afectats pel temporal en el sud de la província d’Alacant i que la Generalitat “estarà al seu costat en tot moment per a pal·liar els estralls de la pitjor gota freda des de fa 140 anys“. Després ha explicat que els sistemes de seguretat ciutadana “no són una fi en si mateixos, sinó un mitjà per a garantir els drets fonamentals, ja que no poden haver-hi llibertats públiques sense seguretat, però aquesta mai ha de traspassar determinats límits perquè, com deia Benjamin Franklin, aquells que renuncien a la llibertat essencial per a comprar una mica de seguretat temporal, no mereixen ni llibertat ni seguretat”.

En aquest sentit, la titular d’Interior del Govern valencià ha detallat que Policia Autonòmica va dur a terme quasi mig milió d’actuacions, –4.000 més que l’any anterior– en els seus àmbits de competència com la preservació del medi ambient, la protecció del nostre patrimoni històric i artístic, el control del sector del joc i espectacles, la traçabilitat de productes hortofructícoles, la lluita contra l’economia submergida i les actuacions en matèria de menors i dones. També ha sigut important la labor de col·laboració amb els ajuntaments i els seus policies locals en aquelles situacions en les quals s’ha requerit la seua presència, així com la vigilància de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat, la custòdia d’edificis públics i la seua intervenció en emergències de tota mena.

“I tot això s’ha fet comptant amb una plantilla insuficient -amb un 20 per cent de vacants- i l’augment de les quals fins als 600 efectius reclamarem al Ministeri de l’Interior al llarg d’aquesta legislatura”, ha reivindicat.

Bravo ha explicat que és necessària una Unitat Adscrita “perfectament operativa” perquè tindrà “un paper essencial en l’ambició col·lectiva que aquest Consell ha assumit com a gran objectiu: erradicar la violència de gènere”.

En aquest sentit, la consellera ha recordat que fa cinc mesos que va obrir les seues portes l’oficina de denúncies especialitzada en Violència de Gènere en col·laboració amb el Ministeri de l’Interior. “En ella, -ha explicat- l’equip que dirigeix la sotsinspectora Leila Mohamed ha ajudat 257 dones amb resultats tan esperançadors que proposarem al Govern central obrir altres tres dependències en les seus judicials d’Alacant, Castelló i Elx, que volem que siguen ateses per personal de la Unitat Adscrita degudament especialitzat en violència de gènere”.

En l’acte d’aquest dilluns s’han entregat 112 condecoracions i distincions amb les quals es reconeix i es premia de forma pública l’actuació de membres de la Unitat Adscrita i la d’aquelles persones i institucions que hagen destacat per la seua col·laboració amb aquesta. Han sigut 25 medalles d’or, 72 de plata, tres de bronze (dos d’elles amb distintiu blau) i huit diplomes per serveis destacats.

Amb la medalla d’or s’ha reconegut, a més dels agents i comandaments que han complit 25 anys de servei en el cos, al director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón; al cap superior del CNP de la Comunitat Valenciana, Jorge Zurita; al comissari provincial de València, Ignacio Fermín de l’Olmo; al Cap de la Secció d’Operacions de València, el tinent coronel de la Guàrdia Civil Francisco Javier Archilla; al comissari cap de la Brigada Provincial d’Informació de València, José Luis Garau; al tinent coronel de les Forces Armades Luis Romero Díaz i els rectors de la Universitat de València i la Politènica, Mavi Mestre i Francisco Mora, respectivament, entre altres.

També s’ha guardonat, a títol col·lectiu, a les policies locals d’Albuixec, Ondara, El Pinós i La Pobla Llarga amb la Distinció Honorífica de la Generalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + tres =