25n
25N
25N

Arcadi España assegura que el Consell agilitzarà la tramitació de llicències d'obres

“Es tracta d’aspecte molt important per a dinamitzar el sector de la construcció des d’un vessant sostenible i verd”, assegura

Arcadi España assegura que el Consell agilitzarà la tramitació de llicències d'obres
20/12/2019 -

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, s’ha compromés a agilitar la tramitació de les llicències d’obra per a “desembossar” el coll de botella que existeix en molts municipis de la Comunitat.

Així li ho ha fet saber conseller als representants de la Federació Valenciana de la Construcció (FEVEC) reunits per a abordar la manera d’agilitar les llicències urbanístiques a través de les entitats col·laboradores.

En el transcurs de la reunió han tractat sobre l’avantprojecte de decret que prepara la conselleria per a regular les funcions i el registre de les entitats col·laboradores de l’Administració en la verificació i control de les actuacions urbanístiques. “Es tracta d’un aspecte molt important per a dinamitzar el sector des d’un vessant sostenible i verd per a la Comunitat Valenciana perquè suposarà la flexibilització a l’hora de demanar llicències”.

Després de la trobada, el conseller ha informat que l’elaboració del decret, que estarà ultimat en els pròxims mesos, permetrà regular les entitats col·laboradores urbanístiques, col·laborar amb els ajuntaments, sempre amb la supervisió dels funcionaris, “per a agilitar tota la tramitació i l’embós que hi ha en molts municipis a l’hora d’atorgar llicències urbanístiques”.

En aquest aspecte Arcadi España ha definit aquest decret com una “eina fonamental per a revitalitzar el sector i contribuir al fet que no passe com ara que moltes vegades costa més la tramitació d’una llicència que la mateixa construcció”.

El conseller ha destacat el paper essencial que representa per a l’economia de la Comunitat el sector de la construcció on treballen més de 85.000 persones. A més, ha afegit, que a pesar que la construcció i les empreses annexes han patit molt els efectes de la crisi, “s’estan recuperant, i ho estan fent d’una forma sostenible, amb una aposta per noves fórmules de construcció i la incorporació de nous materials més respectuosos amb el medi ambient”, ha finalitzat Arcadi España.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 2 =