25n
25N
25N

El Consell valora retardar el tancament dels comerços a les 20 hores

La normativa actual permet l’obertura dels establiments fins a les 18h

El Consell valora retardar el tancament dels comerços a les 20 hores
24/02/2021 -

Les xifres de les últimes setmanes respecte al nombre de contagis i la incidència acumulada conviden a un cert optimisme. És per això, que el president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciés aquesta setmana que, a partir de l’1 de març, dia en què finalitza la pròrroga de les actuals restriccions, es duria a terme una desescalada “molt prudent”. Així, entre altres coses, s’està valorant retardar el tancament dels comerços no essencials a les 20 h.

La greu situació per la qual ha passat la Comunitat Valenciana en aquesta tercera ona, va obligar el Consell a efectuar una sèrie de mesures molt restrictives amb l’objectiu de reduir els contagis i la saturació als hospitals com més aviat millor. Una d’aquestes mesures va ser el tancament dels comerços no essencials a les 18 h, una circumstància que des de la CEV van considerar de “molt dura i perjudicial per a l’activitat comercial”.

És per això que, des d’aquest sector es proposa ampliar l’horari de tancament dels establiments comercials fins a les 20 hores, “coincidint amb la desescalada”, que, previsiblement començarà a partir de l’1 de març. La iniciativa, que segons ha detallat la CEV en un comunicat, ha estat “ben rebuda” pel departament que dirigeix la consellera Ana Barceló, part de la Comissió de Comerç de la CEV després de “posar de manifest” en l’últim Comité Executiu “la necessitat d’establir una taula de treball entre el sector i la Conselleria”.

D’altra banda, la desescalada ajudarà a un dels sectors més afectats per la pandèmia: l’hostaleria. Després de les negociacions ahir entre el sector hostaler i Sanitat s’ha arribat a l’acord que a partir del 2 de març es tornen a obrir les terrasses després de més d’un mes de tancament. L’interior dels locals es mantindrà tancat, les taules hauran de complir amb les distàncies de seguretat establertes i no podran asseure’s en elles més de sis persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 2 =

museo prehistoria