25n
25N
25N

El Consell tramita 3.506 denúncies per incomplir les mesures en el primer mes del règim sancionador

El 96% són infraccions lleus imposades a persones que no portaven la mascareta o ho feien de manera incorrecta

El Consell tramita 3.506 denúncies per incomplir les mesures en el primer mes del règim sancionador
26/08/2020 -

El Consell ha tramitat en un mes de vigència del règim sancionador de mesures contra la propagació de la Covid-19 un total de 3.506 denúncies d’infraccions que afecten 3.257 persones físiques i 249 negocis o establiments.

Així ho ha anunciat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, al final de la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb responsables de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per a avaluar les iniciatives que s’han posat en marxa per a frenar la propagació de la malaltia.

Segons ha explicat, la Generalitat rep al dia unes 150 propostes de sanció imposades per les policies locals, la Unitat Adscrita, el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil. Del conjunt de denúncies, el 96% són infraccions lleus imposades a persones que no portaven la màscara o ho feien de manera incorrecta.

Per províncies, la de València concentra el 47% de les sancions, amb 1.600 actes alçades. Li segueix Alacant amb el 32% (1.113) i Castelló amb el 21% i 692 denúncies. Aquest nombre de denúncies durant aquest període augmentarà, ja que la Conselleria les tramita a mesura que són remeses pels diferents cossos i forces de Seguretat i aquest procés encara està obert.

Per a agilitar la tramitació dels expedients, la Conselleria ha incorporat a nou funcionaris (tres per província) dedicats en exclusiva a aquesta tasca.

Bravo ha explicat que el decret sancionador “tenia un marcat caràcter dissuasiu i no recaptatori” i els fons es destinaran a investigació sanitària.

A més, ha incidit, la norma s’ha revelat “com un instrument efectiu per a garantir el compliment de les normes fixades per les autoritats sanitàries”. De les 3.257 persones sancionades, 474 han reconegut la infracció i tindran una rebaixa del 40% en l’import de la sanció.

COMPLICITAT NECESSÀRIA PER A FRENAR EL VIRUS

La consellera ha insistit que la Generalitat està “fent tots els esforços per a evitar els nous contagis amb dispositius de seguretat” però, en tot cas, és necessària “la complicitat de tota la ciutadania per a evitar una transmissió comunitària i per a frenar aqueixos 772 focus actius” registrats en la Comunitat Valenciana.

“La seguretat sanitària és la base de la reactivació i la millor política econòmica passa, precisament, per enfortir la seguretat col·lectiva”, ha assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 3 =